Brynäs 2017-05-25

Hagmyren, uppdatering och köpa tillbaka Falco di Quattro

God dag!

Nu sitter vi i hästbussen på väg till Bergsåker, fyra till start idag varav två debutanter, spännande :)
Imorgon är det dags för Falco att starta igen! Allt väl efter förra helgens start, pigg och glad! Har joggat två gånger i veckan å han känns mjuk och fin! Med tanke på lördags fina prestation så hoppas vi på ett fint lopp och fritt till slut imorgon!

Värmningen inför V75


Falco var riktigt fin på Gävle, rätt snabb ut från start för att vara honom men hamnade ändå långt bak i fältet. Fick tyvärr aldrig fritt på upploppet men gick i mål med sträckta linor och oryckta tussar! Det har vi igen sen :) Körande Torbjörn Jansson var jättenöjd med hur han kändes och han trodde på en placering betydligt längre fram om det hade löst sig :)

Joggingtur igår

Fix med fin utsikt igår :)Björne var duktig på Rättvik! Körde från start men kom inte till ledningen så de kröp ner i rygg på ledaren. Det gick fort, 12 hela första varvet är tuffa papper i den klassen! Med ungefär ett halvvarv kvar gick de ut i andraspår men ledaren svarade ifrån sig bra, när det kom en häst i tredjespår så svarade Björne så gott han kunde och han slutade 3a :)

Värmning på Rättvik


Vila i hagen dagen efter :)


Ett par ridturer i skogen för Björne och sen start på Solvalla i söndags. Spår 8 bakom bilen och de hamnade till slut sist i andraspår. In på upploppet när hon skulle flytta ut honom ett spår så galopperade hästen framför och den tjejen tog också ut sin häst å då vart det en liten ihopkörning som slutade med att Björne galopperade. Vi får vara glada att det inte gick värre å att han inte gjorde sig illa! Däremot så hostade han efter loppet och när veterinären va ute i stallet i tisdags så kollade vi honom i halsen, lite slem i svalget och lite röd längst ner i halsen så han får en veckas vila och bara gå och mysa i hagen nu!

Sist men absolut inte minst måste jag ju peppa er alla till att vara med och köpa tillbaka våran fina Falco di Quattro! Alla som vill får vara med på en eller flera andelar, det gäller alltså inte bara tidigare delägare i stall Brynäs. Alla som tycker att han är en fin och spännande häst får köpa in sig! :) så sprid ordet till alla som kan vara intresserande, familj, släkt, vänner och bekanta! Klicka på länken här nedan så hoppas jag att jag lyckats länka till där ni kan hämta hem en pdf fil med mer information.
Falco

/Elin

Brynäs 2017-05-14

Starter

Den här veckan har Björne gått två skogsturer för sadel och han älskar verkligen skogen numera! roligast är att gå helt off road och att få välja väg helt själv :) och han får välja mkt själv, det tror jag är bra för honom, för hans självförtroende! jag är med å peppar när han kommer till nåt han tycker är läskigt och styr honom när han väljer för svåra vägar. I onsdags fick han massage av våran massör Torbjörn.
I fredags fick han gå några snabbare intervaller inför måndagens start på Rättvik! Jenny som kör är en jätteduktig lärling så det känns spännande :)

Björne


Pigg å busig i hagen :) så snabb att kameran inte hann fokusera på honom ;)


Falco har gått två pass i pullerten i veckan och Erik har varit nöjd med honom. Han kommer att starta på V75 på Gävle nästa lördag! så kul! Erik kommer att köra stallets andra häst som ska starta i samma lopp, Falco kommer att köras av Torbjörn Jansson och vi fick spår 10. Därifrån hoppas vi att han kan få en fin resa och att han tar fram sin grymma spurt till slut som han visat tidigare i ett par lopp för oss :)

Dessa otroligt snälla och kloka ögon <3 Vackra Falco
Hoppas vi ses i Rättvik eller Gävle!
/Elin


Brynäs 2017-05-07

Solvallabilder och öppet hus

Idag får det bli en bildbomb :)

Hade med mig kollegan Linda som hjälpreda till Solvalla i fredags och jag bad henne även att fota lite! Det var alltså ett amatörlopp och en kuskmatch med kuskar från Solvalla, Visby och Charlottenlund och vi fick två danska kuskar. Var lite nervös innan ifall jag skulle förstå vad de sa eller inte men det gick bättre än förväntat :) en 5e och en 6e plats blev resultatet och det är ok även om vi både hoppats och trott på bättre resultat än så och vi hade behövt plocka lite mer poäng till tabellen

Björne


Falco


Värmning


Falco

Björne
 


Idag har vi haft öppet hus här hemma på gården och det var många som passade på att komma å hälsa på hästarna och kika runt på gården :) trevligt! Vi hade tipsrunda, korvgrillning, pullertkörning med Francais du Gull där de som vill fick åka med en runda, info kring hästarna, den pågående tävlingen och den i sommar kommande auktionen. Och självklart det viktigaste, mötena mellan hästar och ägare :) Falco trivdes som fisken i vattnet, gick och hälsande på den ena och den andra som stod runt hagen och ville hälsa på honom medan Björne var blygare, han stod gärna på avstånd och kikade på alla besökare. Men lite klappar, fotografering och morötter blev det mellan varven innan han drog iväg till andra sidan av hagen. 

Infodags
Prisutdelning från tipsrundan


Det enda tråkiga va att solen dök upp först när alla besökare hade åkt hemåt... dessa bilder står Janne Wahlström som fotograf för!

På återseende
/Elin


Brynäs 2017-04-25

Start och träning

Björne startade i lördags i Visby, han fick ett jättefint lopp men borde haft mer att ge till slut. Orsak? ja tänk vad lätt det här vore om man fick de svaren... men vi provar redan på torsdag igen på hemmaplan. Med så här täta starter så blir det väldigt lugnt emellan loppen, mkt mat och ompyssling :)

Falco gick intervaller nere på Lövstabruks rakbana i fredags och idag, han har fått gå lite tuffare träning nu och det känns som att han svarar bra på dessa jobb! han var riktigt fin idag och kändes finare i handen efter att ha träffat tandläkare igår :) Erik har hittat lopp åt honom här hemma på Gävle den 6 maj då det körs kvällstävlingar. Kvällen innan vi har öppet hus här hemma på gården så då hoppas vi på att få träffa många delägare både på lördagen och söndagen! sen hoppas vi på att det går riktigt bra då så att vi har något att fira på ägarträffen :)

Nu på eftermiddagen passade vi på att fota lite under tiden jag pysslade med pojkarna, så nu ska ni få se lite mer av vad vi har att jobba med för att få hästarna så mjuka och fina å välmående som möjligt :) Eller som vårat motto i stallet är att vi arbetar individuellt utifrån hela hästen!

Till en början fick de båda två stå med spikmattor på ryggen.

Björne
 

Falco
   

 
Dessa fungerar som för oss människor, hjälper till att släppa på spänningar i musklerna. Vi lägger dem på manken/ryggen/rumpan där vi tycker att de behövs och så lägger vi sedan ett täcke över för att få lite tyngd där på. Hästarna brukar tycka att det är väldigt skönt att stå med dem, de tuggar och gäspar (tecken på att spänningar släpper) och så brukar de se väldigt trötta och avslappnade ut.

Björne fick sedan på sig care fore vaddstycken under bandage på frambenen och jag kan inte riktigt förklara hur de fungerar med de känns otroligt fina i benen när de haft dem på sig. Vi har även ett care fore täcke i stallet och nedan bild är en gammal bild på Falco efter att han haft täcket på sig en natt. Fungerar väldigt positivt på musklerna och blodcirkulationen.


Vi jobbar även mkt med magneter, de påverkar bla annat blodcirkulationen. Vi har magnetboots och vaddstycken att använda under bandage. Dessa bandagerades Falco med runt om nu efter dagens jobb, han får stå med de bandagen under natten. Vi har också:

Magnettäcke där varje "knapp" är en magnet, lite svårt att se på bilden kanske

Nackmagnet som de båda haft på sig i perioder

Björne tyckte att det var väldigt skönt med spikmattorna och sedan borstade jag av den vinterpäls han håller på att släppa och så lite värmande liniment på ryggen, gäsp sa han! På Falco körde jag med lasern, glömde dock att fota den men har bild på hans reaktion. Den funkar väldigt bra på spända muskler, för sårläkning, på gamla sår med ärrvävnad och på senor och ben, väldigt bra att underhålla med någon gång i veckan och uppskattat av våra vänner.


Vi har även en djupvågsmaskin som älskas av hästarna! inget jag använde idag men den brukar vi använda allmänt för att mjuka upp hästarna och även mer specifikt efter massörens genomgång av hästarna. Då både berättar han för oss skötare och fyller i individuella papper på hästarna så vi vet vad vi ska jobba vidare med. Även lasern används efter massörens fynd! 


Vår massör kommer till oss tre dagar i veckan och där får vi bra hjälp både i de jobb han gör med hästarna men även som ett värdefullt bollplank när vi har funderingar om hur hästarna känns både vid körning och ridning eller när vi hittar spänningar eller ömheter när vi pysslar med dem. Han ger även tips på massage- och stretchingövningar. Allt för att hästarna ska må så bra som möjligt i sina kroppar trots den hårda ansträngning som det ändå är med träning och tävling :)

Ville ge er en större bild av de vi har att jobba med och det vi använder i vårt dagliga arbete, hoppas det var intressant!

/Elin 
 


Brynäs 2017-04-18

Till start

Familjebesök och påskfirande med släkten är nu över så nu får jag ta tag i att få ut en liten blogg igen!

Efter Rättvik fick de skritta av sig i vandraren och vila i hagen innan de på långfredagen fick en varsin joggingtur, inga konstigheter med någon av dem. Idag har de gått intervaller här hemma på rakbanan, lite snabbare intervaller fick de gå och båda kändes bra! På fredag får Falco gå intervaller igen medan Björne på fredag eftermiddag påbörjar sin resa till Visby. Runt 20 går båten och han behöver inte resa själv utan har med sig tre stallkamrater. Sedan är det dags för start vid lunchtid på lördag, närmare bestämt kl 12.10.
Han drog bricka 9 på 2120 autostart och det är helt ok även om vi hade önskat oss ett framspår. Efter tävlingarna får hästarna pusta ut på ön då det inte går någon båt hemåt förrän på söndag morgon igen :)


/Elin

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo