Brynäs 2017-04-05

Rättvik

I söndags blev Björne 5a på Hagmyren, voltstart gick inte riktigt hem hos honom och han hade inte en tanke på att sätta fötterna rätt när starten gick. Efter galoppen gör han det bra, det var ändå nästan två månader sen han startade så han behövde den här genomköraren och borde gå framåt med det här loppet i kroppen. Efter starten har han myst i hagen, gått i vandraren och idag gick han en motionstur. Kändes faktiskt väldigt mjuk och fin! Han har de senaste dagarna fått gå i en större hage med lite skog i och det tycker han är jättekul! han filosoferar i skogen och drar en del repor genom hagen med svansen i vädret, det gör honom gott och förhoppningsvis vaknar han till lite mer allmänt och då även i lopp :) Bilden nedan är på Björne från dagens tur


Falco blev 3a i Rättvik i måndags, måste ha varit bara någon cm från 2a platsen! Även han behövde loppet då han varit ifrån tävlingsbanan i drygt 2,5 månader. Han visste vad det var frågan om redan på morgonen när jag fixade i ordning honom inför avresan, han blev riktigt taggad å dansade fram till bussen :) Erik var riktigt nöjd med hur han kändes i loppet och Falco är utan tvekan den som gick snabbast över upploppet när tussarna drogs! Även när han kom hem till stallet igen på eftermiddagen så var han taggad, han tycker verkligen att det här med tävling är kul!
Han fick skritta en timme i vandraren igår och idag har han joggats, phew vilken fin häst det här är! hade lätt kunnat köra honom hela dagen och bara myst men nöjde mig med ett varv extra på slingan med ett stort leende på läpparna, så glad man blir i hans sällskap <3  

På tisdag är det då dags för Rättvik igen, för båda pojkarna den här gången! Falco i lopp 2 och Björne i lopp 9. Spår 1 på 20 meters tillägg för Falco och spår 6 bakom bilen för BjörneEftersom båda startar samma dag så har vi fått låna väldigt snygga selsaker av vår Brynäsfantast till hovslagare :D


Boka in söndagen den 7e Maj! Då är ni välkomna på öppet hus här i stallet i Giboda så får ni se vart era hästar bor och tränar :)

/ElinBrynäs 2017-03-28

Till start!

Nu är det dags för start igen!

På söndag startar Björne på Hagmyren, första voltstartsloppet för oss men det hoppas vi ska gå bra! Han gick intervaller här hemma idag och känns laddad och fin :)


Falco fick åka med till Gävle igår och gå ett banjobb efter tävlingarna och Erik var riktigt nöjd med honom! han startar på Rättviks lunchtävlingar på måndag!


Känns jättekul att vi är tillbaka på banan igen! :)
/Elin

Brynäs 2017-03-26

Lerinpackning...

Ännu en vecka har passerat å fort går det! Aprilväder fast vi bara har Mars ännu, i tisdags snöade det för fullt under ett par timmar så från i princip snöfritt så vart hela världen vit igen! det försvann väldigt fort igen å värmen kom tillbaka, idag har vi haft +18 grader! men vad jag har hört så kommer det snö nu i kommande vecka igen, snabba vändningar...

Vissa Björnar gillar att skaffa sig en ordentlig lerinpackning...

Lite vårtecken i brist på fler hästbilder

De här bilderna är tagna nere i Lövstabruk, på andra sidan vattnet och bakom herrgården ligger stallarna :) Alltså inte vårat stall utan de stall som finns på Lövstabruks träningscamp!


Den här veckan började med intervaller här hemma i måndags, inga konstigheter med någon av pojkarna! Onsdag efm tog jag en ridtur på Björne, nu är han så mkt riden att jag känner att jag kan börja kräva lite av honom, jag vill att han ska börja bära sig själv bättre! när man kör honom så biter han gärna fast i bettet och vill att man "bär" honom medan jag vill att han ska släppa bettet och bära upp sig själv. Sätta bakbenen mer under sig och jobba mer med ryggen, gå i form som det heter :) det är det jag nu ska försöka lära honom med dressyr i ridningen. Jag blev positivt överraskad av honom, han både skrittade och travade i form, jippie :D så det här ska vi fortsätta med så fort tillfälle ges och även jobba honom på volt för att mjuka upp och stärka honom ännu mer! Därefter var det massagedags för Björne hos vår massör Torbjörn.
I torsdags var det dags för ett träningspass för vagn igen! Erik körde Falco och jag körde Björne som hade gårdagens ridpass färskt i minnet och jag kunde bitvis köra honom i form, ännu mer jippie! Vi körde nere på Lövsta, rakbanan var för blöt och kladdig så det blev två lugnare heat på rundbanan, 2x2000 meter, ett heat i bakvarv och ett heat i rätvarv. Vi var nöjd med båda två och de låg bra i puls efteråt :)

Nu dags för en ny vecka med nya möjligheter!
/ElinBrynäs 2017-03-19

Veckouppdatering

Nu börjar våren komma allt mer :) flyttfåglarna har kommit, likaså flugorna och fjärilarna men skönast är solen som syns allt mer och värmer riktigt skönt!Solen gör ju att banorna tinar upp för oss och det går att köra mkt mer även om det ibland blir så varmt att de blir geggamoja.

Tyvärr blev Björne tidigt trött och hade hög puls i det sista jobbet innan den tilltänkta anmälan till Bollnäs och därför blev han heller inte anmäld, vi får jobba på och hitta ett nytt lopp att sikta emot!

Den här veckan som har gått har vi kunnat köra intervaller här hemma på våran egen rakbana, så båda grabbarna har gått två pass på rakbanan och ett ridpass i skogen. Erik har kört Falco och han har varit nöjd! så det är bara att fortsätta att träna på och underhålla hans muskler med massage, djupvåg, laser och så vidare. Han har definitivt musklat på sig under hans skrittpass i pullerten så de kommer vi få nytta av när han är tillbaka på tävlingsbanan igen :) Björne har känts ok och har legat bättre i puls så det är bara att träna på!

Bilder från idag

Falco

Björne

/Elin


Brynäs 2017-03-09

Kort uppdatering

Längesen vi lyckades få ut en blogg nu.... men känns som att vi inte haft så mkt nytt att berätta, vi får fortfarande planera träningen utifrån vilka förutsättningar vi har när vi kliver upp på morgonen. I måndags var det stenhårt i backen och då fick pojkarna gå en varsin skrittur i tryckvagnen, i tisdags fick de varsin ridtur i blåst och snöoväder från vilka de korta filmerna på twitter är ifrån.
Björne har avancerat och fick prova på vår längsta och rätt så avancerade tur och det fixade han på ett bra sätt :) Falco gjorde sin andra skogstur och han har det lite svårare med koordinationen när han ska ta sig över skogens små hinder, är inte lika säker på vart han har sina hovar och framförallt bakhovar. Så det är otroligt nyttig träning för honom som vi ska fortsätta med så fort tillfälle ges! han verkar tycka att det är väldigt roligt och spännande i skogen :)


Onsdag morgon hade vi nånstans mellan 1-2 dm nysnö så då vart det en lite snabbare joggingtur nere på Lövsta så snön yrde! Kul men jobbigt för hästarna och blött för kuskarna :) Falco kommer nu att sättas igång riktigt igen efter behandlingarna och Björne siktar vi på att starta nästa helg på Bollnäs!

  /Elin

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo