Brynäs 2017-02-26

Kick-off

Idag har vi haft kick-off inne på Gävletravet!Efter korv och kaffe hade vi utlottning i vinnarcirkeln där Erik drog fram en vinnare som fick köra defileringen till lopp fyra ihop med Erik och sedan två vinnare som fick dela ut priserna efter lopp fyra.Glad defileringskusk

 


Defilering


Provstart
Prisutdelning
Intervju om hur det kändes att få köra häst


Erik berättade om våra hästar Falco och Björne och så drogs det vinnare som fick hockeybiljetter


Ulf har filmat under dagen och den filmen kommer ut senare :)

Falco har under veckan vilat efter sin behandling men kommer att börja röra på sig nu denna vecka igen och Björne har gått ett ridpass och ett intervallpass här hemma på våra rakbana. Överlag verkar hästarna lite piggare, foderbytet kanske har gjort sitt! eller så börjar de få vårkänslor av solen som tittat fram och riktigt värmt oss vissa dagar :) förhoppningsvis får vi svar under veckan på proverna vi skickade iväg!

/Elin

Brynäs 2017-02-18

Tung vecka

I torsdags hade vi en lugnare dag på körfronten så då passade vi på att rida så många hästar vi hann med. Både Björne och Falco fick en sväng i skogen, en längre för rutinerade Björne och en kort sväng för Falco då det var hans debut i skogen.

Björne är duktig, traskar på med en väldig fart och är väldigt säker på vart han sätter hovarna :) Falco var både fascinerad och tyckte det var lite läskigt med rötter å trädgrenar ivägen för hans framfart men han gick snällt framåt och får gå en längre sväng vid nästa tillfälle!

 Björne

 Björne

 Falco 

För övrigt så har vi det tugnt i stallet för tillfället, Björne är inte den enda av våra hästar som stannat väldigt till slut i loppen :( men vi har nu skickat iväg prover på både foder och strö så får vi se om vi kan hitta svaret där! För de känns annars både friska och fräscha men när upploppet kommer och det väl gäller så har de inget att komma med... veterinären kommer i början på nästa vecka å ska då kolla på båda våra Brynäshästar!

Ännu tråkigare är att vi fått låta två hästar vandra vidare till de evigt gröna ängarna i veckan, en som var min egen och en som var Eriks egna, stor sorg!

/Elin

Brynäs 2017-02-13

Uppdatering

Ja det blev ju inte som vi hade hoppats i onsdags :( Björne hängde på en töm och stumnade rejält till slut :/ pulsen direkt efter loppet va inte oroväckande hög men den gick inte riktigt ner så snabbt som man önskar, dessutom andades han väldigt tungt... nåt som strular å han ska kollas upp av veterinär!


Det är så tråkigt när allt på förhand verkar positivt å sen funkar det lik förbaskat inte när det är dags för lopp. Han har varit pigg å fin i träningen, pigg och busig i hagen, äter och dricker som han ska, tempen på morgonen var normal och han kändes så positiv i förra loppet. Allt tydde på att han skulle kunna göra en bra prestation men när det var dags för att prestera på max så fanns inte det sista lilla som krävdes! Hoppas veterinären kan ge oss ett svar och att han snabbt är tillbaka på banan igen!

Falco har haft en lugn vecka och får ha det fortsatt lugnt till återkollen av veterinären. Han har fått skritta i pullerten och på bandet, det blir lite muskel- och styrketräning. Pullerten är tung så de får jobba genom att dra mer än vad de gör i de annars lätta träningsvagnarna. På bandet kan vi välja olika program där de antingen går plant eller så finns tre olika höjningar så att det blir som att de går i en backe, bygger fina rump- och ryggmuskler./Elin

Brynäs 2017-02-05

Bergsåker - here we come!

Igår var vi på gala för Trav Gävleborg, i år var den i Hudiksvall. Stallet tog hem priset för årets Gävlehäst, den titeln tilldelades Ochongo Face! Jättekul! för andra året i rad dessutom! Stall Lindegren har tagit hem det priset de senaste sju åren:
2010 Belinda Sign 
2011-2014 Francais du Gull
2015-2016 Ochongo Face 
så vi siktar väl på att ta hem det priset även 2017! hoppas att det då står Bear By The Day eller kanske lite rimligare med tanke på vad han visade i sina två segrar, Falco di Quattro! drömma kan man ju alltid :D 

Falco är helt återställd efter sin korsförlamning! han har fått det lite lugnare de här veckorna och vi hade veterinärkoll på honom i fredags, han är behandlad och har återkoll om ungefär två veckor. Siktet är fortsatt inställt på att starta honom igen när banorna har blivit bättre och det finns möjlighet till att köra honom barfota fram. 
Har ni sett Ulfs film från förra starten? Jag älskar verkligen hans attityd när han kommer till banan, hur han ställer sig och kollar in läget och omgivningen redan innan han kliver av bussen!

Björne var väldigt positiv i sin förra start på Romme! spurtade riktigt vasst! han startar på Bergsåker nu på onsdag igen, spår 3 på 1640a och den här gången har vi Ove A Lindqvist "Långben" i sulkyn! En offensiv kusk som inte gärna släpper ledningen om han tagit sig dit. Så vi hoppas att det blir just så, ledningen och att han spurtar lika fint som sist, då kan det bli väldigt kul för oss!
Med honom har vi hunnit med att avancera lite i skogsridningen och när han gick intervaller i torsdags så sa Signe som körde hästen bredvid att hans uttryck har verkligen ändrats, nu har han ett "fighting-face" och ser ut som en liten krigare, kul att det både syns och känns positiv förändring på honom de senaste veckorna :)

Vår Kick-Off blev ju tyvärr inställd då Gävles tävlingar fick lov att flytta till Bollnäs, tråkigt att behöva ställa in men väldigt typiskt för den här "vintern" som det känns... Vädret är verkligen inte på vår sida vad gäller att kunna ha bra underlag, varken på tränings- eller tävlingsbanor. Ena dagen snö, andra regn, tredje kyla och stenhårt för att sedan tina igen, värdelöst! Vi får återkomma om när det blir ett nytt försök till Kick-Off! och så får vi hoppa på stabilt väder och fin bana på Bergsåker för Björne! inga fler leråkrar som på Valla tack!

Kl 18.51 på onsdag är det dags att heja och hålla tummarna!

/Elin
Brynäs 2017-01-28

Några bilder från Falcos start på Solvalla 18 januari 2017. Tyvärr så hade man misslyckats totalt med banan denna dag och Falco var en av många som drabbades. Egentligen inga extrema väderförhållanden.

Ni kan se lite rörliga "Backstage-bilder" i filmarkivet också

 
Uffe

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo