Brynäs 2017-01-20

Tågblogg

Nu har vi lärt oss den hårda vägen att Falco varken funkar på isbana eller på en flera sekunder tung lerig bana :( banan var otroligt krävande på Valla i onsdags, Erik beskrev det som att han sprang å sprang men tog sig ingenstans... men det var inte bara han som hade det jobbigt, det räcker att kolla vilka tider loppen vanns på för att förstå att det var väldigt tungt för dem!
Han låg lite högre i puls direkt efter loppet jämfört med tidigare lopp men det är inget konstigt med tanke på banan och pulsen gick ner som den skulle, efter duschen var den låg igen! Han åt å drack som han skulle å allt kändes lugnt.

Igår joggade jag honom en sväng, stel å sprang lite på snedden till en början men det släppte rätt snabbt å sen kändes han helt ok. Men det syntes tydligt att han fått jobba på ett annat sätt i loppet än vad han är van med. Svårt att förklara mer än att jag såg på rumpans muskler att de rörde sig på ett annat sätt än tidigare. En dusch å sen in i boxen för att torka å få lunch. När han sedan på eftermiddagen skulle tas in i stallet för att fixas så var han väldigt stel å kantig och gick med korta steg bak, en korsförlamning :( värme, vila och tillskott av vitaminer för att få det att släppa.

Så det var bara att stryka från det lopp han skulle ha startat i nästa tisdag! Nu tar vi det lite lugnare och väntar in bättre banor! Vi räknar med en månads träning iaf och han kommer ut på tävlingsbanan nån gång i mars igen!

Då tar vi Björne ist då och den rapporten är mycket mer positiv :) han blir allt piggare, både i hagen och framförallt i träningen! Jag körde honom i intervaller nere på Lövstabruks rakbana i måndags och sen har Erik kört honom i intervaller igår hemma på våran rakbana i Giboda, känns klart positivt! Nu får han bära Brynäs färger den närmsta tiden och det börjar redan nästa fredag, den 27e på Romme ska han starta :) anmälan på måndag så då får vi veta motstånd och spår! Hoppas han visar sin piggare sida även på tävlingsbanan!

I onsdags red jag honom en sväng i skogen! Både läskigt och kul hälsar Björne! Det var spännande att utforska skogen samtidigt som där fanns läskiga stenar och farliga stora rotvältor. Men han gick snällt förbi även om han på vissa ställen var lite tveksam, duktig kille!Den här bilden visar en suddig häst men man ser iaf ett av de "hinder" skogen bjuder på, ett gammalt nedfallet träd där de får träna både koordination och lite balans för att ta sig över. Gick riktigt bra för Björne! En del nybörjare i skogen brukar "glömma" bort att de även har bakben som måste ta sig över, de är så koncentrerade på att lyfta över frambenen rätt att det kan säga bang, bang när det är bakbenens tur... men Björne fixade det utan bang! framöver ökar vi på så att det både blir längre och mer avancerade skogsturer :)

Idag har jag checkat ut från hästlivet för att åka hem till familjen en vecka! 2 x födelsedagar väntar och så ska jag bli moster vilken dag som helst :) denna blogg är skriven från tåget på väg norrut!

Ha en fin helg! 
/Elin Brynäs 2017-01-14

Lugnare vecka!

Den här veckan har varit lugnare träningsmässigt! grabbarna har joggats måndag och torsdag, inga konstigheter! till å med plus på Falco i torsdagens tur, riktigt mjuk och smidig! han börjar orka springa i en fin form allt längre tid av passen nu och det gillas :) Falco på bildernaI onsdags red jag en sväng var på dem, ett roligt och nyttigt alternativ till körningen! vi började lite försiktigt med en kortare tur i skritt! framöver får vi öka på med trav och dressyrträning men även att gå i skogen! det brukar hästarna älska! allra helst att få gå "off road", rätt ut i skogen bara, hälsa för både kropp och själ! de blir "gratis" så mycket mjukare och smidigare med skogsträningen samtidigt som de tycker att det är roligt att få göra nåt annat än den vanliga körningen. Självförtroendet brukar få en boost det med när de allt eftersom känner att de klarar av att ta sig förbi hinder som diken, nedfallna träd och låga grenar som kanske drar längs magen eller ryggen på dem, sånt som från början kan vara väldigt läskigt :)

Båda två har även fått massage i veckan av vår massör, Falco i måndags och Björne i onsdags. Positivt på dem båda från massören, det går åt rätt håll :)

Igår blev vi av med ledningen i tabellen men det rättar vi till på onsdag igen ;) dubbla poäng får vi iom att det är 60.000kr i förstapris och vi ligger 4 poäng efter så är vi sämst 5a går vi upp i ledningen igen men vi siktar såklart högre :) kl 20.41 går loppet, känns spännande!

/Elin

Brynäs 2017-01-06

Kyligt idag!

Hej på er där ute i kylan!

-20 och en dryg dm nysnö hade vi i morse! snön kom igår eftermiddag/kväll och kylan slog till inatt!


Lite skillnad från nyår då vi knappt hade nån snö alls!


Försökte även få en bild på Falco med den fina himlen i bakgrunden, gick inge vidare...


Båda pojkarna känns mjuka, fina och glada! :) den här veckan har de tränats måndag och torsdag, de har fått gå 3000 meters jobb nere på Lövstabruk. Då det är hårt i backen så får hästarna gå längre jobb i lugnare tempo, måste ju anpassa träningen efter de förutsättningar dagen bjuder på.

Idag har de vaccinerats och får nu ett par dagar ledigt och nästa vecka är det motionsturer som gäller! veckan efter det väntar lopp för Falco och Björne har lopp igen sista veckan i januari :) Återkommer närmare i de ämnet!


Den här bilden är från när vi var ute på en joggingtur på morgonen jag å Falco uppe i Umeå

Ha en trevlig helg!
/Elin

Brynäs 2016-12-27

Några bilder från Björnes debut i dag för Stall Brynäs. Sexa i mål utan att ha fått fritt sista biten.


 
 
Delägare i närkontakt 

 


Brynäs 2016-12-19

I dag har Björne gått ett banjobb med Fredde Palm i vagnen på Gävletravet som ni kan se i filmarkivet

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo