Djurgården 2017-03-12

Pigga och glada hästar!

Hej!
Det är söndag kväll och det har varit en lång dag i stallet.

Imorgon är det dags för Galvanize'EM att starta igen och det är mycket förberedelser inför tävling.

Vi har inte bara Nizze ut till start imorgon utan han får med sig stallkamraten Dennis de Castella.

Grabbarna har idag fått duscha och blev också schamponerade eftersom båda gillar att rulla sig i hagen. De var två lermonster som kom in från hagen på eftermiddagen så det fick bli en ordentlig tvätt!
De har också blivit frisserade runt hovarna,i nacken och i sina öron,allt för att vara snygga imorgon.
Jonas har fixat deras hovar och bytt skor på dem.

Jag har smörjt och  packat deras tävlingsutrustning och resemundering.
Det är som sagt lite extra pyssel när man ska iväg och tävla.

Det ska bli väldigt kul med start igen för Galvanize'EM känns mycket fin här hemma i träningen.
Han fick vila lite eftersom vi behandlade vänster framkota men sedan har han tränat på och han känns verkligen riktigt fin och laddad!

Ripkin Joe mår också fint efter sin operation. Operations såret läker som det ska och allt ser finfint ut.
Han är väldigt pigg och glad och det verkar som han känner att vi har hjälpt honom med hans halsbekymmer. Han busar med sina leksaker hela dagarna i hagen. Han är verkligen läcker!
Han får inte börja köras riktigt ännu men vi längtar efter att få börja jobba honom igen.

Nu  säger vi godnatt och hoppas att det är några utav Er ägare som kommer till Mantorp imorgon och hejjar fram Nizze. Övriga får hålla tummar och tår framför datorn.
Godnatt!

Mvh Ulrika Wällstedt


Djurgården 2017-03-02

Halsbekymmer

Hej!
Igår onsdag var det dags för att göra en nogrann undersökning av Ripkin Joes hals.
Det är veterinär Anders Ekfalk på Solvalla Hästsjukhus som gör dessa halskollar.

Vi har flera gånger tittat i Rippes hals i vila  utan att hitta något och därför så fick han nu göra en koll då han springer ett snabbjobb med en kamera som filmar hur det ser ut när han springer.

Anledningen till att vi ville göra detta är att Rippe vid maxansträngning får ett missljud från halsen och han tappar stilen till slut i jobben.
Vi tror helt enkelt att han kan ha ett mekaniskt fel i halsen som gör att han inte får ordentligt med luft när han springer.

Denna misstanke fick vi bekräftad igår då vi filmade hans hals under ansträngning. Han har ett mekaniskt fel som har gjort att det blir förslappat i halsen och långa mjuka gommen är förstorad.Mycket förenklat beskrivet kan man säga att halsen "kolapsar" och det gör att hans luftintag blir minimalt. Han får springa utan full syresättning.
Detta problem kräver en operation som innebär att man med ett kirurgiskt ingrepp kortar av gommen och stamar upp.

Idag torsdag har Rippe opererats och allt har gårt bra. Han opererades imorse och nu står han i sin box här hemma och mumsar på hö.

Konvalecens tiden för ett sådant ingrepp som gjorts idag är 3 veckor helt utan träning och sedan kan han börja joggas igång igen.

Det är självklart mycket mycket tråkigt att vi inte får se den här skönheten på banan på ytterligare flera veckor men detta var helt nödvändigt för att han överhuvudtaget ska kunna bli den fina tävlingshästen som vi både tror och hoppas att han ska bli.

Sådana här problem kan uppstå i samband med kraftiga halsinfektioner eller vara medfödda. Rippe startade i oktober för sin förra tränare och kom sedan direkt efter loppet hit till oss. Han blev som vi tidigare informerat om väldigt väldigt sjuk då. Vi och veternären tror att att han har haft ett mekaniskt fel som sedan har förvärrats av de kraftiga förkylning och halsinfektion som han hade då.

Det är trist att vi får vänta med att se honom i tävlingsdebut för Stall Djurgården men hästarnas hälsa kommer självklart i första hand och nu har vi gett honom förutsättningarna att få visa vilken fin kille han är!

Galvanize'EM tränar på förfullt igen och vi kommer att börja titta efter passande lopp åt honom. Han känns strålande!
Nu är ju barfota förbudet borta och man får köra utan skor om banorna tillåter.  Det kommer bli en extra växel för Nizze!

Mvh Ulrika Wällstedt


Djurgården 2017-02-23

Ny tid för Rippe

Hej!
Gårdagens halskoll på Ripkin Joe blev tyvärr inställd pga vädret.

Eftersom vi inte hittar några problem i halsen när vi tittar i vila så vill vi kolla honom med en kamera när han går ett jobb för att helt utesluta att något stör honom. Han får ibland ett missljud från halsen när han skall maxansträngas.
Det behöver inte betyda att något är fel men vi måste utesluta det helt. Hästarnas väl går alltid först!

Igår onsdag skulle vi ha gjort det på Solvalla men pga det dåliga vädret så var banan avstängd på dagen för att de skulle kunna jobba med den inför gårdagens tävlingar.
Även om vi hade fått köra igår så hade det troligen inte gått att göra en precis bedömning av Rippe då det var otroligt svåra förhållanden.
Rippe har fått en ny tid nästa onsdag 1/3.

Det är väldigt tråkigt och ledsamt när de fyrbenta älsklingarna inte fungerar som man vill och vet att de kan men vi måste ge dem alla förutsättningar att få lyckas och framförallt må bra.
Vi måste ha lite tålamod men jag lovar att vi kommer göra allt för att han ska komma ut till start så snart som det bara går utifrån förutsättningarna som nu är.
Så tappa inte hoppet och tron på honom utan det är lite tålamod som Ni och vi behöver ha just nu. Vi vet att han kan!

Vi tycker att den här fina killen har kapacitet och förutsättningar att bli en fin tävlingshäst men vi vill inte riskera att utsätta honom för att starta innan vi vet om det finns något problem i halsen som gör att han inte skulle kunna göra sig själv rättvisa på banan.
Han tränar på här hemma utan problem men det ska fungera i lopp också.

Galvanize' EM är igång igen med träningen efter sin behandling i vänster framkota och han känns väldigt fin och bra. Härligt!

Vi kämpar!

Mvh Ulrika Wällstedt


Djurgården 2017-02-18

Lägesrapport Nizze & Rippe

Hej alla härliga vänner!

Ledsen att jag inte har skrivit på ett lite tag. Tiden har skenat och dagarna rusar fram. Det är som alltid fullfart i stallet och så ska ju alla andra saker i livet också funka så som föräldramöten,kalas och alla andra vanliga vardagsmåsten.
Livet helt enkelt!

Nu sitter vi i bilen på väg till Skara och dagens v75 omgång  med oss har vi Swimming Pool som startar i avd 1. Håll gärna en tumme eller två!

GALVANIZE 'EM galopperade senast och det var en stor besvikelse eftersom vi tycker att han har fin fin form och hade känts bra innan i träningen.

Vår plan var redan innan loppet att han skulle få träffa vår veterinär för en rutinkontroll efter den starten.
Vi brukar alltid att göra så efter att hästarna har gjort några starter även om de känns fina i träningen.
Hästar som tränar och tävlar hårt kan bli lite slitna och då är det bra att hjälpa dem direkt för att förhindra att det ska bli allvarliga skador eller problem som kräver lite längre vila och återhämtning.

Nizze fick alltså träffa vår veternär och han kunde konstatera att Nizze såg fin och välmående ut. Vid ett böjprov kunde han dock konstatera att Nizze hade lite ont i sin vänstra framkota. Det var väldigt lite och absolut inget oroande utan som vi kallar det, läge för en liten rundsmörjning så att han ska kunna fortsätta att tävla på fint och på ett bra sätt.

Nizze har därför fått sköna och lata dagar
i hagen efter sin behandling i framkotan men redan nästa vecka så är det dags att smyga igång igen. Han kommer att få jogga nästa vecka och sedan är det fullträning som gäller igen.

Detta lilla uppehåll är inget som kommer att påverka Nizzes form utan det kommer bara att göra honom gott.

Nizze har även fått behandling med akupunktur och massage.Det är något som våra hästar får konternuerligt och det älskar de allra flesta. Nizze tycker att det är väldigt skönt! Det är bra för att hålla dem mjuka och smidiga,hjälpa till med att snabbare få bort slaggprodukter i muskulaturen,förebygga skador och inte minst för välbefinnandet!

Nizze kommer på grund av denna lilla "rundsmörjning" inte starta på ett par veckor och sedan är vi inne i mars vilket innebär att vi äntligen kan få köra barfota om banorna tillåter. Det kommer garanterat bli en extra växel för honom!
Spännande!

När det gäller Ripkin Joe så har vi tyvärr fått lite bakslag.
Vi kollade honom i halsen men han hade ingen tydlig halsinfektion och vi vill göra en lite mer omfattande koll av halsen.  Det kommer att göras på onsdag. Jag återkommer med mer information efter det.
Han är väldigt pigg och glad men vi vill inte ignorera det missljud som var när vi körde jobb på Solvalla förra veckan. Den här killen har ju en lång karriär framför sig och vi vill ge honom de rätta förutsättningarna att få lyckas och visa vilken fantastiskt fin häst han är.
Vi får ha lite mer tålamod!

Trevlig helg!

Mvh Ulrika Wällstedt 


Djurgården 2017-02-09

Hopp i galopp

Godkväll!
Gårdagen start på Solvalla resulterade i en fruktansvärt sur galopp.
Vi åkte hem från Solvalla och var mycket besvikna.
Galvanize'EM kändes väldigt lugn och fin men laddad på ett positivt sätt i värmningen.
När det blev dags för lopp så blev han mer taggad men klart mindre het än vid starten innan.
Det blev lite trångt när de körde upp bakom bilen (då nr 4 galopperade långt innan bilen släppte) och Torbjörn fick hålla i lite och Nizze vill bara framåt. Han slog helt enkelt ihop och så var den dagen förstörd.
Självklart mycket frustrerande eftersom han känns så fin och formen verkar vara på väg mot zenit.
Vi kommer nu att göra en rutinkontroll på Nizze med vår veterinär. Detta gör vi inte för att vi misstänker att något är fel utan för att vi vill fortsätta att ha honom i toppskick.
Nu när det är vinter och hästarna tränar och tävlar på väldigt olika underlag och med broddar så gäller det att ha koll så att de inte blir slitna.
Nizze är en häst som missgynnas av just skor och brodd, han är en barfota häst.
I Sverige har vi barfota förbud fram till 1 mars men snart så kan vi rycka skorna och det kommer att göra att Nizze går sig mer fri och det minskar just risken för att han ska slå ihop. Barfota kommer helt klart att bli en extra växel för vår underbara häst!
Vi lägger gårdagens start i arkivet och blickar framåt!
Idag torsdag har Ripkin Joe varit inne på Solvalla och gått ett snabbjobb.  Vi hade hoppats att få besked om att det är dags för start för den lille snyggingen.
Tyvärr fick vi inte riktigt de besked vi ville ha.
Rippe känns väldigt fin men han agerade lite stressat och blev lite het. Det känner vi inte riktigt igen även om han är en framåt kille.
Han fick också  lite missljud från halsen.
Vi kommer självklart att låta vår veternär kolla honom i halsen så att det inte är något som stör honom. Det kan vara en halsinfektion som spökar. Trist men hästarnas hälsa kommer alltid i första hand och vi ska inte chansa utan när han kommer ut till start så ska han vara i fullt stridsbart skick och få visa vilken fin kille han är.
Det är otroligt frustrerade när det inte riktigt funkar som man vill men vi får ha lite is i magen och plocka fram lite tålamod så är vi snart på banan igen!
Mvh Ulrika 


Nizze

Nizze

Nizze och Jonas.

Ripkin Joe.


Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo