Färjestad 2017-05-02

Oflyt på V75 - Deepak till start på hemmaplan

Äntligen kan jag få starta en rikshäst på hemmabanan Årjängstravet. På söndag startar Deepak i lopp 3 från spår 12, det är ett spårtrappa-lopp där hästarna med mest pengar får sämst spår. Motståndet ser på förhand okey ut, men det är alltid svårt att ha dåliga spår när det blir snabbare banor. Han tränar bra för dagen och det känns som att formen är bra, men Deepak är sin egen värsta motståndare så i första hand hoppas jag på att han sköter sig och går ett felfritt lopp. Gör han det hämtar han in många till slut, för kapacitet vet jag att han har.

På söndag välkomnar jag er delägare till Årjängstravet, travdagen börjar redan kl 11 och ni har fri entré samt program får ni på plats mot uppvisande av kortet. Efter lopp 5 välkomnas ni till vårt stall för fika och pratstund med Deepak i stallet. Anmäl dig via länken om du kommer så vi har en aning om hur många vi blir. Samling efter lopp 5 vid ingången till stallbaken från publikplats för gemensam promenad till stallet. Välkomna!

I lördags var vi på Åbytravet och testade lyckan på V75 igen. Xanthis fick en bra start och fick ett lopp i tredjepar utvändigt. Jepson valde att sitta kvar på sista långsidan och hamnade då i en trött rygg och tappade därmed värdefulla längder. Hon gick bra när hon fick luckan i tredjespår men det var omöjligt att ta något på framvarande i det tuffa tempot. Hon gjorde en fin insats som 7:a på den fina tiden 11,8. Tack till er som var på plats och stöttade och mötte upp för en träff i stallet!

Jag skickar snart ut mitt första nyhetsbrev, har du ännu inte mejlar din adress snälla gör det till rikstravet@peterstromberg.se.


Boka in Öppet-Hus 22 maj på Årjängstravet, länk till eventet


Deepak laddar för Årjäng söndag

Deepak från kickoffen

Xanthis på ÅbyFärjestad 2017-04-25

V75 på Åbytravet härnäst för Xanthis Amazing

Hej!
På lördag rattar vi mot Åbytravet och fina V75-tävlingar i samband med Olympiatravets final. Xanthis Amazing är med i lopp 8, V75-4, och drog dessvärre bakspår igen och startar från spår 10. Vi är i alla fall med i loppet och hoppas på lite stolpe in denna gång när det trots allt är open stretch också. Vi borde kunna få chans till fritt fram på slutet tack vare det och sen får vi hoppas på lite flyt med positionerna från start. Vi har en bra häst och jag tror ändå att vi kan vara med och strida om topplaceringarna med rätt resa. 

Har du tänkt åka till Åbytravet? Åby bjuder alla rikstravets delägare på program mot uppvisande av kortet men entrén får man stå för själv.  Länk till information om travdagen där programmet också kan laddas ner. Vill du träffa oss och Xanthis mejlar du rikstravet@peterstromberg.se så ska vi försöka lösa det. Hoppas på stöttning på plats och i tv-sofforna!

Deepak Am startade i måndags på Färjestadstravet och blev för ivrig från start och galopperade. Mycket trist eftersom han känns så fin i övrigt. Han är frustrerande men det är bara att bryta ihop och komma igen, vi provar därför att starta igen inom kort.

Jag önskar få din mejladress för att kunna skicka ut information till dig om rikstravet, fortsatt hästägarskap och min egen verksamhet. Mejla gärna  rikstravet@peterstromberg.se (om du lämnade mejladressen på Kickoffen har jag den redan).

Hälsningar
Peter

Xanthis gillar alla sina delägare, stora som små =)
DeepakFärjestad 2017-04-20

Deepak Am till start - Öppet hus 22 maj

Hej!
På måndag startar Deepak Am på Färjestadstravet efter några veckors tävlingsuppehåll för behandling. Han känns fin i träningen och senaste jobbet fick han gå 25-tempo i speedcart med fri fart sista 300 m och jag var nöjd. På måndag är vi med i lopp 9 som är V64-6 och ett lopp över lång distans och vi har spår 3 på startvolten. Hästar med mer pengar står 20 m bakom och det betyder att vi bör hitta en bra position från start och inte som senaste loppen behöva jobba bakifrån. Jag ser fram emot loppet och hoppas på en bra insats av Deepak. Hur långt det räcker är svårt att säga då det såklart är bra hästar han möter men jag tror på platschans.

Vill du träffa Deepak Am på måndag är du välkommen efter loppet då vi tror att han behöver ladda upp i det lugna innan loppet. Loppet går 21.13 och hör av dig på mejlen, rikstravet@peterstromberg.se, så får du mer information om du vill komma till stallet. Fri entré gäller som vanligt vid uppvisande av rikstravet-kortet och det vore kul med delägare på plats. Programmet kan du läsa här.

Xanthis Amazing tränar på bra och kändes fin i senaste jobbet igår onsdag. Hon kommer att gå ett tuffare jobb på lördag och känns allt bra siktar vi på start som planerat den 29 april på Åbytravet på V75.

Närmast är det breddtrav på Årjängstravet på söndag och vi bjuder hästägare på Elva-kaffe och fika på vår nya hästägarbalkong vid stallet. Hör av dig om du har tänkt dig till travet och vill komma så sätter vi ditt namn på stallbackslistan. Mejla rikstravet@peterstromberg.se.

Jag vill redan nu att ni planerar in Öppet-hus som vi har på Hästägardagen på Årjängstravet måndag 22 maj, V64-dag. Då kommer vi att ha öppet stall, bjuda på smått och gott, ha invigning av hästägarbalkongen, ordna aktiviteter med mera. Fokus kommer självklart vara på fortsatt ägarskap i våra hästar och hur vi går till väga för att ta oss dit. Välkomna då!

Peter


Deepak Am i solenXanthisXanthis ute på tur


Intervaller


Färjestad 2017-04-04

Jägersro nästa

Hej!

Xanthis Amazing ska ut och prova lyckan på V75 igen. Denna gång så åker vi till Jägersro, hon lyckades ännu en gång få ett dåligt spår då hon fick spår 11 bakom bilen men vi känner oss inte slagna för det! Xanthis gick ett banjobb på Färjestad i söndags efter 1.17 1640m på ett mycket bra sätt så formen ska vara bra inför starten. Vi hoppas på lite tur under vägen så ska hon spurta ner många över upploppet.

Banprogram kan laddas ner här.

Mycket trevligt bemötande av Jägersro som ringde och kollade läget idag inför vårt besök. Fritt inträde bjuder de på samt program för delägare som beger sig till Jägerso på lördag som anmäler sig till mejlen senast torsdag kväll, rikstravet@peterstromberg.se. Vore kul med stöttning på plats!

Finslip Färjestad i söndags


Dusch efter träning i vårsol

Deepak Am var inte helt sig lik i den senaste starten. Han kändes fin i både värmning och provstart men galopperade när han skulle attackera 600m från mål. Han har varit på besök hos veterinären och vi hittade lite små fel som vi behandlade, så det fanns en förklaring till galoppen. Han får ta det lite lugnt i en vecka och kommer ut i lopp igen om ca 3 veckor.Färjestad 2017-03-30

siktar på ny V75 start!

Deepak Am startade på Färjestad i måndags. Han värmde bra och kändes fin inför loppet och öppnade även bra bakom startbilen och fick ett lopp i andra par utvändigt. Han fick gå på först i tredje spår på sista långsidan och kändes stark då men han tappade travet lite och bromsade till så han galopperade tyvärr. Vi kommer att kolla upp honom med veterinär för att se så att det inte är något fel innan vi planerar någon ny start.

Xanthis Amazing har tränat på bra efter hennes sista start och känns fin i sina jobb. Är allt bra på lördag när hon ska gå jobb så planerar vi att anmäla henne till V75 på Jägersro den 8 april.

Ha en bra kväll!

/ Peter

Bilder från Färjestad med Deepak

                                            Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo