Färjestad 2017-03-21

Xanthis Amazing startade på Momarken i lördags. Det blev ett mycket konstigt lopp då ledaren körde 1.20 första varvet och Xanthis satt i fjärde utvändigt. Det blev naturligt nog en mycket snabb avslutning och det var omöjligt att ta något på ledaren och hon blev 5:a. Vi är nöjda med hennes insats och letar nya lopp.

På måndag så ska Deepak Am starta på f'ärjestad, han är med i lopp 10 och har spår 4 bakom startbilen. Den här gången så kör jag honom själv. Deepak har känts fin i träningen så vi hoppas på en bra prestation.

Ha en bra kväll!

/ Peter


På plats på MomarkenXanthis på väg till hagen på morgon

Det gäller att passa på

Deepak tränade intervaller i lördags


Färjestad 2017-03-13

Deepak strålande som tvåa - Xanthis till start på V75 igen

Deepak Am startade idag måndag 13 mars på Färjestads lunchtävlingar i lopp 2 och gjorde en kanoninsats som tvåa. Han satt under loppet i fjärde ytter och fick gå på först i tredjespår ca 800 m kvar och tog sig fram bra och krigade sig till andraplatsen. Vinnaren satt i ledning och bestämde där så den rådde vi aldrig på. Riktigt bra insats av Deepak som tvåa anser jag och kusken var också helnöjd. Sluttiden blev 1.16,9. Jag ryckte alla skorna idag och det fungerade mycket bra, ser fram emot kommande starter.

Xanthis Amazing ska starta på lördag i V75-7 (kl 18,42) på banan Momarken Travbane i Norge med Carl-Johan Jepson i sulkyn. Det är unionstrav vilket är tradition och innebär gemensam V75-omgång mellan Sverige och Norge och därmed är svenska och norska ekipage med i startlistorna. Hon fick nu spår 10 som inte är det bästa spåret men det behöver inte vara så negativt med tanke på Momarkens extra långa upplopp, Xanthis Amazing har gått några tuffare jobb i det sista och har känts fin. Det känns som att hon kommer göra ett bra lopp även om jag är något tveksam till vart formen är med tanke på att hon blev tvungen att vila lite. Loppet ser på pappret lämpligt ut och vi hoppas att hon ska vara långt framme när mållinjen nås.

På lördag välkomnas ni till Momarken Travbane som ligger i norska Mysen, endast 3,5 mil från norska gränsen och 6 mil från Årjäng.  Ni får gratis inträde och program och om ni vill komma in på stallbacken och hälsa på Xanthis efter loppet så arrangeras det för dem som vill. För att få biljetter och program gäller det att ni anmäler er till oss innan på mejlen  rikstravet@peterstromberg.se  Ni som anmäler er får mer info angående travdagen via mejl. Ni som vill samåka kan anmäla det också så hjälper vi till att bestämma en mötesplats för er, en i Karlstad och en i  Årjäng, så slipper onödigt många bilar gå till Momarken. Vi rekommenderar er att ta med picknickkorgen och bjuder vädret på sol som det spås idag på lördag passar det även bra med campingstol.

Önskar en rejäl hejarklack på plats på lördag
Hoppas vi ses!

/Peter 


Redo för avfärd


Foto Kihlman
Foto Kihlman

Skönt med dusch efter loppet

Xanthis redo för jobb i lördagsXanthis utvändigt
Färjestad 2017-03-09

Deepak Am till start på måndag

På måndag startar Deepak Am på Färjestadtravets lunchtävlingar. Han är med i lopp 2 och startar från spår 11 med Carl-Johan Jepson i sulkyn. Han möter några bra hästar men han kändes bra i sitt istravsjobb i lördags och har även känts fin efteråt. Det känns som att han kommer att göra ett bra lopp men behöver säkert ett lopp i kroppen för att vara helt på topp, men jag tror han räcker långt på sin grundkapacitet. Det är gratis inträde för den som vill komma och titta och det går att kombinera med lunchtimmen.

Xanthis Amazing har tränat på bra under veckan och vi siktar fortfarande mot att starta på Momarken den 18 mars. Anmälningarna är på söndag så vi vet mer om loppet på söndag kväll.

/PeterFärjestad 2017-03-04

Succé för KICKOFFEN - Deepak segrade i istravet

Hej alla!
Dagens Kickoff på Årjängstravet och Nordiska Travmuseet är slut och vilken uppslutning vi fick!  Så många härliga människor som liksom vi gillar våra Rikshästar och verkligen vill träffa dem på nära håll. På grund av alla anmälda behövde vi dela oss i två grupper där grupp ett fick äta lunch först medan grupp två fick information i stora konferensen. Jag och Johanna höll en presentation av oss och verksamheten och vi pratade även om framtiden med målet att köpa tillbaka hästarna.

Efter info nummer ett sprang jag ner till stallet där Paula Pettersson för dagen hjälpte till och hade Deepak Am klar för start. Deepak hade spår 1 på 20 tillägg, 6 hästar totalt, och kom iväg utan problematik. Jag körde fram och la mig i dödens eftersom banan kändes bättre i andra spår. I sista sväng tog han själv tag i grejerna och utmanade ledaren och vann enkelt okörd. Sluttiden blev 19-tid och 17,8 sista varvet. Jag är mycket nöjd med hans insats och han var bättre idag än jag trodde han skulle vara. Nu får vi se hur han tar detta lopp och hur han känns i nästa jobb men antagligen blir det start på Färjestad måndag 13 mars.

Sen var jag tillbaka på museet och vi höll andra informationsrundan medan grupp ett åt lunch. Sedan träffades vi alla på stallbacken och hästarna visades upp för hand och sedan fick alla prata med dem i stallet. Kaffe med tilltugg serverades och 8 lottade fick köra dubbelsulky arrangerat av Travskolan. Tack Sandra, Viktoria, Anjela och Mathilda för hjälpen! Tack även till Paula som hjälpte till med hästarna och dubbelsulky under dagen. 

Många visade stort intresse för fortsatt hästägarskap och det känns bra inför framtiden. Vår önskan om att få med ett gäng som köper tillbaka hästarna känns efter denna dag nåbar.

Tack även till Marita Arvidsson, Travmuseet, Roger Moström, Årjängstravet, fotograferna Lennart och Björn samt Inga Vogt, Restaurang Travmuseet.

Trevlig kväll!
/Peter

Foto: Lennart Kihlman ALN, Björn Martinsson och egna
Filmer: Lennart KihlmanUpploppet


Färjestad 2017-02-28

Deepak Am startar under Kickoffen på istravet

God kväll!

Xanthis svullna ben har blivit betydligt bättre och ser fint ut så hon är snart i full träning igen.
Hon kommer att träna på och starta om 2-3 veckor om allt ser bra ut.  

Deepak Am har tränat på bra de sista veckorna och han har känts stark i sina jobb. Han kommer att vara med i ett istrav under Kickoffen på lördag, om banan tillåter, för att få ett tuffare jobb. Istrav är bygdetrav utanför toton som fungerar som träningslopp utan prispengar och spel. Förr i tiden tävlandes det på traktens isar därav namnet men i modern tid körs det på travbanan.  Länk till startlistan. 

Sista dagen att anmäla sig till Kickoffen är på torsdag och det är redan 100 anmälda så anmäl dig du också om du inte redan gjort det. Extrabonus är Deepak Am som ni får se tävla i ett istravslopp.

/PeterDeepak Am
Xanthis får ha bandage ute nu =)


Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo