Färjestad 2017-02-24

Måste tyvärr stryka

MEDDELANDE: Vi måste tyvärr meddela att vi är tvungna att stryka Xanthis Amazing imorgon. Hon har lyckats sparka sig själv på ena frambenet så det är svullet och ömt. Veterinär konstaterade inget allvarligt igår så vi är glada för det, men trist med loppet på lördag. Hästens välbefinnande går alltid först och hon kommer tillbaka starkare inom några veckor.

Färjestad 2017-02-19

Xanthis Amazing till start på V75 igen

God kväll!
Startlistorna inför nästa lördags V75-omgång, 25 feb, är klara sedan några timmar och Xanthis Amazing är med i startlistorna igen när travet går på Sundbyholmstravet, Eskilstuna. Denna gång i ett Diamantstoförsök som går som V75-2. Loppet är en spårtrappa efter hur mycket pengar hästarna sprungit in där lägst startprissumma får bästa spåret och så vidare och Xanthis fick spår 8 eftersom hon hade femte mest pengar på sig. Diamontstoet är en serie med försökslopp för ston mellan 3 och 7 år där man i försöken samlar poäng och de med mest poäng som anmäler till finalen får delta. Finalen för detta lopp går 1 april på Solvalla.

Hon fick ett spår längst ut på vingen så det finns viss risk för positionsproblem längs vägen men hon går ner lite i klass mot tidigare lopp vilket gynnar henne. Jag tycker hon har gjort tre bra lopp sedan hon kom till mig och formen verkar fortfarande vara bra så trots spår 8 så ska hon vara med och göra upp om segern. Carl-Johan Jepson kör som tidigare och jag planerar även att köra med samma utrustning som tidigare.

Deepak Am har tränat på bra under veckan och känns fin i sina jobb, men han kommer få några jobb till innan vi testar av honom i ett banjobb. Han har påbörjat inridning denna vecka tillsammans med Jenny och det verkade han tycka var spännande. Jag tycker det är bra om hästarna kan få ridas som komplement eftersom varierad träning alltid är bra för hästarna. Xanthis Amazing får bli nästa att utmanas med sadel.

Det vore väldigt kul med delägare på plats på Eskilstuna på lördag och vi tänkte att vi kunde hjälpa till att samordna samåk ifall det finns någon som vill dit men inte vill åka själv. Hör av er via mejlen rikstravet@peterstromberg.se ifall ni vill samåka från Årjäng eller Karlstad så hjälper vi till eller om ni åker till Eskilstuna själva så funkar självklart det också. Vi ska höra med banan om de har något erbjudande för er och återkopplar till er som hör av er på mejl.PÅMINNER om KICKOFF lördag 4 mars!

Xanthis i hagen

Deepak med sadel på

Deepak Am på rakbananFärjestad 2017-02-16

Välkommen på KICKOFF 4 marsFärjestad 2017-02-13

FYRA I V75-FINAL

Xanthis Amazing levererande på nytt ett topplopp i lördagens V75-final där hon hamnade långt bak i kön från sitt dåliga utgångsläge. Det var mycket hästar i alla spår sista 500 metrarna och Calle letade luckor på upploppet men fick aldrig helt fritt utan hon kom i mål med krafter sparade i rygg på vinnaren. Hon placerades fyra på nya rekordet 1.13,4 am och hon visade återigen att hon duger bra i V75-sammanhang och gjorde det mycket bra i ett tufft V75-lopp. Hon får ta det lugnt några dagar nu så kör jag ett jobb och känner hur hon känns innan jag planerar nästa start.

Häftigt att få vara på plats på Solvalla en finaldag och det är kul att så många stöttar oss och är nöjda med hennes insats.

Deepak Am tränar på och har gått intervaller på rakbanan under veckan, han gick 4 st i söndags och kändes då fin. Denna vecka trappas träningen upp och beroende på hur han utvecklar sig planeras framtiden.

Bilder från Solvallaturen
Färjestad 2017-02-05

V75-final på lördag

Hej allihopa!
Deepak Am visade sig ha en halsinfektion efter starten senast, därav den lite sämre insatsen i senaste loppet. Han har stått under medicinering en vecka och avslutade den under helgen. Han kommer att tränas igen under veckan så får vi se hur han är innan vi planerar ny start.

Xanthis Amazing har tagit det senaste loppet på bästa sätt, hon var inte speciellt sliten efteråt och har tränat på riktigt bra i sina jobb och hon känns rejält taggad för dagen. Hon kommer att starta i V75-final för klass 1 på lördag på Solvalla och jag hoppas hennes fina form ska hålla i sig tills dess. Tyvärr fick vi sämsta spåret, spår 12, men vi är i alla fall med och hon har en vass slutspurt att bjuda på om det blir körning i loppet.

Det känns väldigt kul och stort att ha en häst till start i V75-final och det vore kul med delägare på plats för support, Om du har möjlighet att komma och heja är du mycket välkommen. Hör då gärna av dig på mejl till rikstravet@peterstromberg.se så ska vi försöka ordna något extra för dig.

KICK OFF 4 MARS
Plats: Årjängstravet
Vi börjar med information om hästarna Deepak Am och Xanthis Amazing kl. 11.30 på Nordiska Travmuseet följt av lunch som serveras kl 12. Hästarna visas sedan upp på banan och efter det får ni även träffa dem på nära håll i stallet. Vi kommer att ha utlottningar bland anmälda där vinsten är dubbelsulkyturer på travbanan under dagen.

Vi hoppas att du vill äta lunch med oss på Restaurang Travmuseet kl 12.00 där erbjudandet är Fläsknoisette med rostad potatis och god sås samt sallad, kaffe och kaka 100 kr. Endast förbokning gäller, tel 0573-100 70 eller mejla till info@restaurangtravmuseet.se.

Nordiska Travmuseet erbjuder kostnadsfritt inträde till Travmuseet från kl 12.00. Passa på att kolla in mäktig travhistoria och se vilket fint travmuseum vi har i lilla Årjäng. Travmuseet erbjuder även direktspel till V75 fram till travets slut kring 19.00.

Dagen till ära är det Istravstävlingar så det kommer från 11.30 att finnas lokala travtävlingar utanför toton att kolla in.

Ta gärna med dig familjen, mejl om deltagande önskas till: rikstravet@peterstromberg.se

Varmt välkomna!

Hälsningar
Peter med personal

Deepak Am, Färjestad 21 jan, fotograf delägare Sofia

Xanthis Amazing, Färjestad 21 jan, fotograf delägare Sofia

Xanthis, foto Anjela Smedhult

Xanthis, foto Anjela Smedhult

Deepak Am

Xanthis gillar selfies

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo