Färjestad 2017-01-23

Xanthis fortsätter i AMAZING stil

Xanthis Amazing gjorde på nytt ett topplopp i lördags i ett tufft V75-lopp och spurtade sylvasst till ännu en fin andraplats värd 50 000 kr. Hon satte nytt rekord 1.12,5 och visade att hon hävdar sig bra i V75. Det var många som skrek och hejade fram henne över upploppet och det räckte nästan hela vägen fram.
Deepak Am hamnade långt ner i kön från start och försökte avancera på sista långsidan men fick dåliga ryggar och det blev långt fram. Han var även lite seg och vi kommer ta ett blodprov för att se så att allt står rätt till så inget annat spökar för honom. Vi avvaktar svar på Deepaks prover och kör något jobb med Xanthis innan vi planerar nästa start.
I och med lördagens andraplats på V75 gick Stall Färjestad upp i serieledning i Rikstravet vilket vi ska göra allt för att fortsätta hålla.
Vi vill tacka alla som kom och besökte oss innan travet drog igång i lördags, vi räknade in till ca 80 personer. Det är mycket trevligt med ett sådant stort intresse och vi tycker det är kul att få träffa er delägare i Rikstravet Stall Färjestad.
/Peter


Deepak laddar för att möta delägare


Även Xanthis Amazing

Fikat redo
Ett helt gäng ville träffa hästarnaDeepak
Xanthis Amazing

Xanthis efter loppet


Deepak efter loppetFärjestad 2017-01-18

Båda till start nu på lördag

På lördag startar båda hästarna på Färjestadstravet under V75-tävlingarna och det ska bli mycket spännande. Båda körs även denna gång av Carl-Johan Jepson.

Deepak Am är med i lopp 4 som går före V75 börjar och han har spår 7 bakom bilen och möter ett rimligt motstånd. Deepak Am har tränat bra och känns fin, han är fortfarande lite osäker så viss galopprisk finns men sköter han sig så är han med och gör upp om segern.

Xanthis Amazing är med i V75-1 och lottades till spår 10 bakom bilen. Hon har tränat riktigt bra på slutet och känns formstark, har ett chansartat läge men blir det körning så är hon med i matchen.

Det finns möjlighet att som delägare i stall Färjestad få se hästarna på närmare håll på lördag innan tävlingarna drar igång. Kl 12.55 är det samling framför totohallen för gemensam promenad ner till stallbacken. Skicka gärna ett mejl att du kommer till rikstravet@peterstromberg.se. Vi bjuder på kaffe vid stallet.

Gratis inträde för en person per rikstravetandel gäller på lördag på Färjestadstravet. Färjestadstravet har också erbjudande för riktravets delägare, ni kan boka plats i konferens Callit med mat för 199 kr tillsammans med program. Begränsat antal, boka på farjestadstravet.se.

Länk till programmet här!

Om du inte får våra mejlutskick kontakta tomas.klasson@travsport.se för det ska du få.


Hoppas vi ses på plats på lördag!

Hälsningar
Peter med personal
Färjestad 2017-01-09

Uppdatering

God kväll!
Både Deepak Am och Xanthis har gått träningsjobb i backen i helgen och båda två känns väldigt fina. Idag var de ute på en motionsrunda i det slaskiga vädret vi har här i Årjäng för tillfället. Det blir nytt jobb igen på onsdag och trimningen mot start 21 januari fortgår.

Det är bara 52 andelar kvar i vårt stall nu så ni som inte haffat en än måste passa på innan det tar helt slut.

Trevlig vecka!
PeterXanthis i hagen


Deepak tillbaka efter träning


Xanthis


Xanthis


Xanthis myser med en andelsägare

Xanthis med ny hagkompis


XanthisDeepak inne efter träning


Färjestad 2017-01-05

V75 nästa

Hej!
Igår var Xanthis Amazing på återkoll hos veterinären och hon gick igenom böjprov utan anmärkning. Hon hade alltså svarat bra på behandlingen vilket är mycket positivt. Nu kan jag träna på med henne för fullt igen och vi siktar på att ha henne startklar till V75 på Färjestad den 21 januari.

Depaak tränar nu på för fullt och känns fin för dagen, Jag har inte helt bestämt matchningen för honom men troligtvis kommer även han starta på Färjestad den 21 januari i ett ramlopp. Han har lite dåligt med startpoäng så det är inte garanterat att han kommer med där man väljer att anmäla. Men han syns i startlistorna snart i alla fall.

Trevlig trettonhelg önskar jag er!
Peter


XanthisDeepak


Färjestad 2016-12-30

Gott nytt Travår!

God kväll!
Båda hästarna har fått lite lugnare träning efter starterna och tränat på i skogen och de har känts pigga och glada. Vi gjorde en rutinkontroll på båda två med veterinär igår torsdag och båda hade känningar i benen som jag valde att behandla. Depaak får ta det lugnt en vecka och sen tränas han på och startar förhoppningsvis igen om 2-3 veckor. Xanthis ska på återbesök på onsdag för att se så behandlingen tagits på rätt sätt. Nästa start spikas efter det besöket men jag har som mål att starta henne nästa gång på V75 på Färjestadstravet 21 januari. Återkommer efter hand med rapporter.

Påminner om TRAVAPPEN som jag använder, info ska ha kommit i mejl till alla delägare. Mejla om problem med koden till rikstravet@peterstromberg.se

Jag önskar er Gott Nytt Travår och hoppas att vi tillsammans får fina framgångar 2017.


Xanthis Amazig med hagkompisen Jerven


Deepak tar täten


Deepak


DeepakXanthis redo för träning


Xanthis


Xanthis
DeepakXanthis joggar på


Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo