Karlskrona 2017-03-28

Baltic Streamline

Idag har Baltic varit hos tandläkaren/veterinären och mina misstankar om att det kunde vara något i munnen verkar kunna stämma. Tandläkaren/veterinären fann det här sylvassa tandfragmentet som satt gömt under slemhinnan precis i bettläget på höger sida och opererade bort det. Nu ska munnen få vila från bett i en vecka och under den tiden får han hålla igång sig i skrittmaskinen. Jag tror äntligen att vi har hittat nyckeln till hans problem och har goda förhoppningar om att han snart ska få visa varför jag valde honom som rikshäst! 

Karlskrona 2017-03-26

V75-final i sikte

Sphinx d'Inverne slutade femma i fredags. Han satt djupt nere i kön och var lite småseg för dagen. Han gick dock i mål med gott om krafter kvar och kändes fin, det blev en bra uppladdning inför kommande V75-start på Solvalla på lördag. Hans lopp går som V75-2 klockan 16.42 och det är hela 200.000 kronor i förstapris. Nu hoppas vi att han får ett framspår den här gången för då ska det bli åka av på lördag!  Baltic Streamline strular det lite för. Han springer fortfarande lite snett och slår sig på ett framknä. Veterinären fick bort de låsningarna han hade i ryggen men min teori är att det kan ha med munnen att göra. Vi har ett inbokat tandläkarbesök på tisdag och hoppas på svar då. Återkommer! 

Karlskrona 2017-03-24

Start ikväll för Sphinx d'Inverne

För er som vill komma och hälsa på Sphinxen är ni välkomna upp till stallet! Värmning sker efter lopp 4. Sphinxen är på tårna och laddad inför kvällens uppgift. Balans bestämmer jag ikväll beroende på hur banan ser ut. Tyvärr fick han spår 12 och det drar ner förväntningarna en del.

Karlskrona 2017-03-19

Stall Karlskrona


Sphinx d'Inverne verkar ha tagit senaste loppet på rätt sätt. Han känns smidig, fin och även lite piggare i träningen. Jag är helt enkelt jättenöjd med honom för dagen. Nu tar vi sats mot nya starter med början på Kalmar på fredag. Sedan väntar V75-finaler på Solvalla den 1 april.

Provloppet som var tänkt för Baltic Streamline blev inställt pga omläggning av banan. Han kommer att gå jobb på banan i veckan. Jag kommer då testa både ny balans och utrustning och hoppas det faller väl ut. Styrkan och orken finns där, men jag behöver finslipa lite på aktionen.

Karlskrona 2017-03-04

Snart dags!

Allt väl med Sphinxen inför dagens start och kommer att värmas efter lopp 2  (ca kl. 15.10). Ni delägare är hjärtligt välkomna att hälsa på honom uppe i stallet (stall X) under hela tävlingsdagen. Visa upp delägarekortet för stallvakten så släpper han in er på stallbacken.Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo