Karlskrona 2017-03-02

V75-debut för Sphinx d'Inverne

På lördag är det dags för Sphinxen att debutera på V75. Han går ut i V75-1 som startar 16.20. Jag har varit nöjd med honom i träningen efter senaste starten och han var lite extra laddad i det finslipande jobbet i på Kalmartravet i tisdags. Han möter en hel del tuffa konkurrenter och har tyvärr fått ett bakspår men Sphinxen är själv riktigt bra och vi ska ge dem en match. På lördag tävlar Sphinxen utan skor på hovarna och jag tror det ska ge honom lite extra kick i steget. Jag hoppas så många som möjligt av er möter upp på lördag för det är även riktigt fina tävlingar i Kalmar.

Baltic Streamline har vi kommit till rätta med och han är riktigt på gång igen. Jag kommer att köra ett provlopp med honom om ett par veckor och om allt går som planerat kommer vi att hitta ett riktigt lopp efter det. Jag hoppas att han snart ska få visa vilken fin häst han är.

Karlskrona 2017-02-18

Sphinx d'Inverne

Sphinx d'Inverne startade igår på Kalmartravet och hade på förhand ett tråkigt utgångsläge. Det visade sig också att det skulle strula med löpningsförloppet mest hela vägen och det räckte bara till en sjätteplats. Han satt djupt nere i kön i det låga tempot och när han under slutvarvet skulle attackera i spåren fick han en bromskloss framför sig och det blev alldeles för långt fram. Sphinxen kändes fin för övrigt så vi glömmer den här starten. Nu vässar jag till honom lite extra och så siktar vi framåt mot V75 den 4/3.


Karlskrona 2017-02-15

Dags för Sphinx d'Inverne igen

På fredag startar Sphinx d'Inverne på Kalmar i lopp 8. Han har tränat starkt och jag kan inte vara annat än nöjd med honom. Det är möjligt att han behöver det här loppet i kroppen för att hitta toppformen då det är fyra veckor sedan han startade senast. Han har fått ett knepigt utgångsläge och får anfalla bakifrån även den här gången. Jag ser framför mig att han får gå i spåren sista 700 m så får vi se hur långt det räcker. Planen framöver är att starta i klass 2 på V75 nästa gång den 4/3.

Sphinxen blev utnämnd till månadens häst i januari och kommer att hyllas i vinnarcirkeln efter lopp 6 på fredag.
Baltic Streamline känns bättre igen och nu hoppas jag att han håller sig fräsch så vi snart kan få visa upp honom.

För delägare i stall Karlskrona erbjuder restaurangen varmrätt samt kaffe för 175 kronor. Bokas via jonas.carlsson@kalmar.travsport.se

Karlskrona 2017-01-31

Kick off i Stall Karlskrona!

Sphinx dÌnverne
På söndag kör vi vår kick off på Kalmartravet i samband med deras V64-tävlingar. Kick offen startar 12.00, se mer info via mail. Glöm inte att anmäla er via info@kalmartravet.se.

Tanken var att Baltic Streamline skulle starta på söndag men fick problem med ryggen och började springa väldigt snett i vagnen. Nu har han varit hos kiropraktor/veterinär och det visade sig att han hade en rejäl låsning i både bogen och korset på högersidan. Nu ska det vara åtgärdat och jag återkommer med startdatum. Sphinx dÍnverne känns jättefin i träning efter vinsterna och allt är bra med honom. Han har blivit lite av en chef i stallet och han lyser verkligen av självförtroende! Min målsättning är att ha honom på topp till Kalmars V75-tävlingar lördagen den 4/3. Det är också därför han har fått en extra paus från tävlandet. Han kommer starta ca 2 veckor innan hans V75-debut. Allt för att honom i toppform inför den stora dagen. På söndag får ni också möjlighet att träffa Sphinxen på vår kick off.

Karlskrona 2017-01-12

Ny start för Sphinx d'Inverne

Imorgon fredag är det dags igen. Sphinxen startar i lopp 9 på Kalmar, loppet går klockan 21.13. För er som vill komma och hälsa på Sphinxen innan loppet samlas vi vid stallbacksentrén 19.00. För er som vill se honom värma så kommer han göra det efter lopp 5. Han har känts mjuk och smidig efter senaste loppet och jag kan inte vara annat än nöjd med honom. Den här gången startar han med bakspår och då han fortfarande är ganska orutinerad blir det en ny erfarenhet för honom. Vi hoppas på en ny bra insats så får vi se hur långt det räcker. 
Baltic Streamline har läkt fint och han är igång för fullt i träningen. Vi siktar på starta honom den 5/2 på Kalmar. Då har vi även vår kickoff. 
Vill ni boka bord på restaurangen gör ni det på  info @kalmartravet.se där ni kan avnjuta en varmrätt, kött eller fisk, för 175 kr (ordpris 198 kr). Varmt välkomna! 
Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo