Oskar inför V75 och Rikstravet

2016-10-21

Mantorptränaren Oskar Svanberg är högaktuell i dagsläget, dels på grund av att Usain Henna startar som hårt betrodd i morgondagens V75-omgång på Rommetravet. Dessutom är Oskar en av 14 Rikstravtränare som har uppdraget att hitta två tävlingshästar till tävlingen som startar 1 december.

Vi tar det i kronologisk ordning och börjar med att fråga Oskar om Usain Henna inför morgondagens V75-start, där sexåringen startar med tredubbla tillägg. Erik Adielsson kör hästen för första gången och Usain har ett innerspår i en s k enkelvolt.
 - Ja förutsättningarna är bra även om det känns "läskigt" att starta med 60 m tillägg. Det blev två täta starter i september och nu fyra veckor sedan starten på Solvalla under Kriteriehelgen.
 - Jag anmälde hästen till både Silverdivisionen och detta långloppet. Det känns som att loppet är lite ihåligt och det känns tryggt att ha Erik Adielsson som körsven. Han får givetvis "fria händer" att köra hästen som han känner för.
 - Det är bra att ha Erik bakom Usain, än att ha han som en konkurrent i loppet. 
Usain Henna är just nu andrahandsfavorit bakom Tellmeastory som startar 40 m före, är spelarna rätt ute?
 - Hästen känns bra i jobben inför Rommestarten men det är ej toppform. Den kanske kommer i nästa start istället, med lite tätare starter...?
 - Usain kommer förmodligen att gå med aluminiumskor bak och barfota fram om banunderlaget är passande. Jag räknar med att starta Usain Henna med optimal balans på det underlag som bjuds och hästen skall helt klart räknas in i segerdiskussionen.

Efter loppet på lördagen kommer Rikstrav-jobbet tillbaka. Ett digert letande av tävlingshästar eller?
 - Ja, jag har hållit på en dryg månad nu och har tittat mycket i lopparkivet på hästar. Jag hade även en annons som gav bra respons och jag fick många erbjudande. Det var t o m en kund som ställde sin häst i stallet så jag fick prova hästen en tid. Jag har även fått värma en del hästar inför lopp, där jag ej har varit uppsatt som körsven.
 - Idag (fredag) fick vi klartecken att köpa in en av två hästar, trots att andelarna inte är slutsålda. Det var ett efterlängtat besked och den häst som ligger närmast för mig kan bli klar i helgen.
 - Det är en V75-häst som jag har provkört och den känns mest intressant i nuläget. Det är många aspekter att ta hänsyn vid val av häst. Den får inte ha tjänat för mycket pengar i förhållande till inköpspriset. Det är också bra om den fungerar med skor eftersom barfotaförbudet snart träder i kraft. Det finns gott om hästar att välja på och flera av dem är sådana som "knackar på dörren" för att deltaga i V75-cirkusen avslutar Oskar Svanberg.

Vi önskar Oskar Svanberg lycka till i V75-loppet på Rommetravet och även i letandet av dom två Rikstravhästarna.

Mer om Rikstravet Team Linköping går att läsa om på www.rikstravet.se För endast 500 kr får man nöjet att deläga två travhästar under sju månader. Lyckas hästarna väl så kan det faktiskt innebära att man får tillbaka femhundringen efter avslutat tävlingsperiod!

-Roger Elebring, Mantorptravet
www.mantorptravet.com


comments powered by Disqus

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo