Luleå 2 dagar sedan

Öppet hus

På grund av olika anledningar kommer vi vara tvungen att flytta öppet hus till dagen efter(måndag 26/6).
Från kl 14 är ni hjärtligt välkomna att träffa oss och hästarna.
Jag hoppas att ni alla har fått köpeanbudet på mejl. 
Jag har sett att inbetalningar har börjat droppa in och det glädjer mig då vi gärna vill ha honom kvar i stallet.
Jag har fått frågor om Gatelink också. Ev är det ett litet gäng som är intresserade av att köpa henne tillbaka också. Vilket vore jätteroligt men en chansning. Hör av er till mig om det känns intressant!

Jim och Gatelink är veterinärbesiktade. De blev även behandlade så någon start närmast månaden är inte aktuellt oavsett. Jim var sliten i kroppen och behövde en lite paus. Gatelink hittade vi nog felet på och det var både v framnoch v bak. Ändå något annat son stör henne också..? Svårt när dom inte kan prata ibland.

Från 14.00 till ca 19.00 hoppas jag några av er har lust att komma förbi stallet på Råbäcken 32(bredvid handelsträdgården). Många av er har redan varit ute i stallet och hälsat på och jag hoppas alla känner sig välkomna!
 Meddela gärna om ni vet att ni kommer. Annars går det bra att dyka upp oanmäld också ��.

Mvh Hanna

Luleå 10 dagar sedan

Vill du fortsätta äga Jim Sånna?

Snart är årets säsong av Rikstravet team SHL slut och den 3 juli ska hästarna som deltagit säljas på internetauktion. Vill du vara med och fortsätta äga  Jim Sånna ? Då har du all information du behöver här.
Stall Luleås tränare Hanna Olofsson har för avsikt att köpa Jim Sånna på internetauktionen i juli. Upplägget blir ett enkelt bolag där så många som vill får teckna sig för andel. Ju fler som vill vara med och deläga hästen, desto högre pris kan Hanna vara med och bjuda på hästen vid auktionen.

Priset för fortsatt ägande är en engångsbetalning/insats om  6 500 kronor/andel  (priset inkluderar beräknade driftskostnader tom december 2017).

Detta behöver du göra om du vill fortsätta äga Jim Sånna:

1. Läsa igenom informationen  som finns i avtalet för ägarskap (se länk i botten av detta mejl).

2. Skicka personuppgifter  för registrering genom att fylla i ett formulär på följande internetadress:  https://secure.webforum.com/form/stall/form.asp?sid=922696053 . (Genom att trycka på "skicka" på den sidan har du godkänt avtalet samt att du gett Hanna Olofsson din fullmakt att underteckna representantansökan för enkla bolag gällande mervärdesskatt.)

3. Göra en inbetalning  på 6 500 kronor till Hanna Olofssons bankkonto: Handelsbanken 6203 470 662 611. (OBS! Ni  måste  ange ert personnummer som betalningsmeddelande.)

Vill du  inte  vara med och fortsätta deläga Jim Sånna behöver du inte göra något. Mer information om eventuell utbetalning kommer senare via e-post.


Läs avtalet här

https://www.travsport.se/polopoly_fs/1.622664!/menu/standard/file/delagarerbjudare_stall_lulea.pdf 

Luleå 2017-04-13

Jim sånna & Gatelink

Long time no see..
Nej, jag vinner inga pris för mitt frekventa bloggande. Men nu är det dags!
Dagen till ära har vi kickoff på travet.
Blir kul att träffa några av er :).


Gatelink har ju bara hunit göra två starter men gjort det med mersmak. En felfri start med seger som resultat. Den andra starten blev det en startgalopp och sen en riktigt bra upphämtning med en placering som följd.
Sen blev det förkylning. Och sen svällde hon upp i en has.
Den hasen behandlade vi med cortison men den ville inte bli bra.
Efter ultraljud och röntgen såg vi en liten lite förändring på skelettet. Efter några snabba beslut och konsultation med både veterinärer i cambridge och sundsvall fick vi en operationstid. Så med kort varsel körde vi ner till sundsvall och veterinären sövde henne och gick in o kollade i hasen.
Detta kändes som ett drastiskt beslut men nödvändigt.
Nu(10/4) är hon iaf opererad och prognosen ser god ut. Nu blir det lugnt ngr veckor men sen hoppas vi på full fart igen.
Ett bakslag såklart men hon är så himla fin och nu hoppas jag hon hinner visa det!


Jim sånna däremot känn toppenfin. Hoppas ni såg när han vann överlägset senast! Sicken chef han är den grabben.
Nu närmast är det V75 i Umeå den 22/4 . I den bästa av världar vinner han där och får vara med på Elitloppshelgen på solvallafinalerna. Ingen dröm är för stor!!


Men en dag i taget och vi börjar idag med kickoffen som sagt.


Väl mött

Luleå 2016-12-21

Skinka eller ej?!
Hoppas ni kommit er förbi julklappsstressen. Jag gissar; inte..
Själv har jag endast en att handla åt. Det sitter lite fast där skulle man kunna säga... Men det löser sig säkert.
Vår andra häst besiktas onsdag denna vecka. Så fort den gått igenom meddelar jag.
Jim känns bra och jag hoppas ni har möjlighet att följa. Antingen live eller via tv/dator.

I år(heller!) har jag ingen julskinka. Köpte nån färdigskivad variant. Smakade faktiskt inte alls gott��...
Annat var det i mina yngre dagar. Det var många grannar och bekana(ja vi bodde på landet) som hade sin egna grisar som hamnade på tallriken lagom till jul och åts med välbehag. ��

Ett år fick även vår familj en gullig liten gris som sedemera skulle ligga på julbordet. Närmare bestämt var det min mamma Gunnel som fick den. Tror det var vår/sommar när vi hämtade honom i baksätet på morsans röda merca. Som han för övrigt sket ner och skrek helt ohämmat i under hela 15-minutersfärden! Stackars lillagris..
Den här grisen blev som vår hund. Jag hade alltid velat ha en hund så detta var mycket passande. Koppelträningen gick galant!����

Jag kommer ihåg min fars förmanande ord om att INTE  fästa mig allt för mycket vid den lilla grisen, som fick heta Griseknoen(efter att ha sett på Emil).
Sommaren gick och vi försökte alla förtränga vad som skulle ske...

Pappa hade ordnat så att bonden, som vi fått grisen av, skulle komma och ta hand om "den sista färden. Han hade ordnat så att han och mamma skulle vara bortresta på en firmafest i Finland .
 Jag gissar att jag var hos farmor under tiden. Det var där jag brukade vara då det nalkades trav eller andra kortare resor för mina föräldrar.
Iväg till Finland dom for. Trevligheter följde������.

Natten mot söndagen då allt skulle ske vaknar morsan:
"-NEJ NEJ INTE 'KNOEN'!!"��
Farsan fick ringa ett avstyrande samtal och det blev ingen julskinka då heller.. Iallafall inte någon som växt upp hemma..

Griseknoen blev 7 år gammal och ca 1m på ryggen!
 Han levde rövare på byn, jagade mig runt hagarna, skrämde hästar, skrämde människor, jag tog med han till skolan, polisen jagade han, militären jagade han, han stoppade trafiken, rymde, var i tidningen men framförallt gav han mycket glädje och blev väldigt älskad!
Så nu önskar jag en härlig jul! Med eller utan skinka !������

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo