2016-12-21
Skinka eller ej?!
Hoppas ni kommit er förbi julklappsstressen. Jag gissar; inte..
Själv har jag endast en att handla åt. Det sitter lite fast där skulle man kunna säga... Men det löser sig säkert.
Vår andra häst besiktas onsdag denna vecka. Så fort den gått igenom meddelar jag.
Jim känns bra och jag hoppas ni har möjlighet att följa. Antingen live eller via tv/dator.

I år(heller!) har jag ingen julskinka. Köpte nån färdigskivad variant. Smakade faktiskt inte alls gott��...
Annat var det i mina yngre dagar. Det var många grannar och bekana(ja vi bodde på landet) som hade sin egna grisar som hamnade på tallriken lagom till jul och åts med välbehag. ��

Ett år fick även vår familj en gullig liten gris som sedemera skulle ligga på julbordet. Närmare bestämt var det min mamma Gunnel som fick den. Tror det var vår/sommar när vi hämtade honom i baksätet på morsans röda merca. Som han för övrigt sket ner och skrek helt ohämmat i under hela 15-minutersfärden! Stackars lillagris..
Den här grisen blev som vår hund. Jag hade alltid velat ha en hund så detta var mycket passande. Koppelträningen gick galant!����

Jag kommer ihåg min fars förmanande ord om att INTE  fästa mig allt för mycket vid den lilla grisen, som fick heta Griseknoen(efter att ha sett på Emil).
Sommaren gick och vi försökte alla förtränga vad som skulle ske...

Pappa hade ordnat så att bonden, som vi fått grisen av, skulle komma och ta hand om "den sista färden. Han hade ordnat så att han och mamma skulle vara bortresta på en firmafest i Finland .
 Jag gissar att jag var hos farmor under tiden. Det var där jag brukade vara då det nalkades trav eller andra kortare resor för mina föräldrar.
Iväg till Finland dom for. Trevligheter följde������.

Natten mot söndagen då allt skulle ske vaknar morsan:
"-NEJ NEJ INTE 'KNOEN'!!"��
Farsan fick ringa ett avstyrande samtal och det blev ingen julskinka då heller.. Iallafall inte någon som växt upp hemma..

Griseknoen blev 7 år gammal och ca 1m på ryggen!
 Han levde rövare på byn, jagade mig runt hagarna, skrämde hästar, skrämde människor, jag tog med han till skolan, polisen jagade han, militären jagade han, han stoppade trafiken, rymde, var i tidningen men framförallt gav han mycket glädje och blev väldigt älskad!
Så nu önskar jag en härlig jul! Med eller utan skinka !������

comments powered by Disqus

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo