Veckorapport Team Rögle v20

2017-05-19

Veckorapport Team Rögle v20

Hej Team Rögle

Nu är det två lördagar som ni i Team Rögle bara måste boka in, nämligen den 27 maj och den 10 juni.
Ja, alla har väl redan börjat ladda för Quiz Tölls start i V75-finalen i Klass II under Elitlopps-lördagen, men den 10 juni blir det inget trav utan då har jag och mina medarbetare öppet hus för er.

Den lördagen körs V75 i Östersund och jag kan förstå att andelsägarna norr om Dalälven står i valet och kvalet, inte minst för att det är några mil till Munka-Ljungby och det lär ju bli trav av yppersta klass i jämtlands-metropolen. Oavsett detta, ni är alla välkomna!

Vi jobbar med programmet och det kommer ni att få ta del av i god tid. Fokus denna dag är givetvis våra två hästar Quiz Töll och Untouchable In.

Fokus i dag är helt inställt på Quiz Töll och hennes start i V75-finalen. Hon har skött sig bra i träning efter tredjeplatsen senast, då hon var väl het under loppet. Jag vet inte varför men placeringen var okey även om flera av er säkert räknat med ett vassare avslut och en favoritseger. Nu vann Peter Untersteiners duktiga Swish Lane före en starkt avslutande Talija Bi.

I går torsdag gick Quiz Töll ett tufft jobb; fyra heat i backen, fem heat på sandbanan – och hon kändes som vanligt, alltså fin.

På söndag sker spårlottningen och jag har ett klart önskemål, nämligen att vi får spår nio bakom bilen. Ni vet ju hur vasst hon kan avsluta, så får vi en bra resa i andraspår kan det räcka långt om hon håller sig hyfsat lugn.

På måndag och tisdag blir det åter träning, sedan lär Anja Jörgensen se till att Quiz Töll får några goda dagar och är på gott humör inför resan till Stockholm och Solvalla. Anja betyder mycket för Quiz Töll då hon har henne som passhäst.

Untouchable In har också varit ute och tävlat på Åby men det vill inte fungera i lopp. Han galopperade bort sig under attack i sista kurvan. Något stämmer inte och vi är inne på att det är något med luftrören. Han har fått medicin och har vilat en vecka från träning.

Untouchable In har nu gjort bort sig i tre raka starter för mig och det känns något frustrerande, i synnerhet då tiden inte är på vår sida. Rikstravet pågår ju juni månad ut, men hästens väl går före allt så vi får se hur det blir med den framtida matchningen.

En seger eller en andraplats för Quiz Töll i V75-finalen skulle betyda mycket för oss i Rikstravet. Ja, då bör vi höra till topp-tre-gänget inför slutspurten.

Örebro toppar fortfarande och de har i Donatella Center en kanonhäst och hon kan vinna V75-7 i Gävle på lördag, så bra är hon. Lyckas hon med det, ja då blir Örebro svårfångat – men vi kör det här racet ända in i kaklet. Än kan vi vinna!

Mvh
Thomas Uhrberg


comments powered by Disqus

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo