Rögle 2017-05-19

Veckorapport Team Rögle v20

Veckorapport Team Rögle v20

Hej Team Rögle

Nu är det två lördagar som ni i Team Rögle bara måste boka in, nämligen den 27 maj och den 10 juni.
Ja, alla har väl redan börjat ladda för Quiz Tölls start i V75-finalen i Klass II under Elitlopps-lördagen, men den 10 juni blir det inget trav utan då har jag och mina medarbetare öppet hus för er.

Den lördagen körs V75 i Östersund och jag kan förstå att andelsägarna norr om Dalälven står i valet och kvalet, inte minst för att det är några mil till Munka-Ljungby och det lär ju bli trav av yppersta klass i jämtlands-metropolen. Oavsett detta, ni är alla välkomna!

Vi jobbar med programmet och det kommer ni att få ta del av i god tid. Fokus denna dag är givetvis våra två hästar Quiz Töll och Untouchable In.

Fokus i dag är helt inställt på Quiz Töll och hennes start i V75-finalen. Hon har skött sig bra i träning efter tredjeplatsen senast, då hon var väl het under loppet. Jag vet inte varför men placeringen var okey även om flera av er säkert räknat med ett vassare avslut och en favoritseger. Nu vann Peter Untersteiners duktiga Swish Lane före en starkt avslutande Talija Bi.

I går torsdag gick Quiz Töll ett tufft jobb; fyra heat i backen, fem heat på sandbanan – och hon kändes som vanligt, alltså fin.

På söndag sker spårlottningen och jag har ett klart önskemål, nämligen att vi får spår nio bakom bilen. Ni vet ju hur vasst hon kan avsluta, så får vi en bra resa i andraspår kan det räcka långt om hon håller sig hyfsat lugn.

På måndag och tisdag blir det åter träning, sedan lär Anja Jörgensen se till att Quiz Töll får några goda dagar och är på gott humör inför resan till Stockholm och Solvalla. Anja betyder mycket för Quiz Töll då hon har henne som passhäst.

Untouchable In har också varit ute och tävlat på Åby men det vill inte fungera i lopp. Han galopperade bort sig under attack i sista kurvan. Något stämmer inte och vi är inne på att det är något med luftrören. Han har fått medicin och har vilat en vecka från träning.

Untouchable In har nu gjort bort sig i tre raka starter för mig och det känns något frustrerande, i synnerhet då tiden inte är på vår sida. Rikstravet pågår ju juni månad ut, men hästens väl går före allt så vi får se hur det blir med den framtida matchningen.

En seger eller en andraplats för Quiz Töll i V75-finalen skulle betyda mycket för oss i Rikstravet. Ja, då bör vi höra till topp-tre-gänget inför slutspurten.

Örebro toppar fortfarande och de har i Donatella Center en kanonhäst och hon kan vinna V75-7 i Gävle på lördag, så bra är hon. Lyckas hon med det, ja då blir Örebro svårfångat – men vi kör det här racet ända in i kaklet. Än kan vi vinna!

Mvh
Thomas Uhrberg


Rögle 2017-05-02

Nu leker livet...

Hej Team Rögle

Äntligen leker livet för oss i Team Rögle – Quiz Töll är klar för V75-finalen i Klass II under Elitloppshelgen. Den som vinner det loppet får 200.000 kronor.  Siktet är givetvis inställt på slutseger i Rikstravet. Och, det kan gå vägen tack vare Quiz Töll. Hon är en undantagshäst!
 
Ja, nu håller vi tummarna för tre saker; att Qiuz Töll får vara fortsatt frisk och kry, att hon går framåt ytterligare med det här loppet i kroppen och känns fin i ett nytt lopp i mitten av maj samt att vi får ett perfekt spår i V75-finalen!

Lördagen på Åby var underbar eller vad tyckte ni när ni fick höra följande; segrare i V75-2 på Åby; Quiz Töll med Thomas Uhrberg, Rikstravet Stall Rögle BK – vinnarodds 19.98, plats 3.94. 

Jag kan lägga till att segern var värd 100.000 kronor. Det ni!
 
Flera av er delägare fanns i vinnarcirkeln på Åby, många mejlade eller skickade sms. En tackade för att nu är årskortet betalt till Rögles matcher i SHL nästa säsong. Ja, oddset var riktigt häftigt, hon rensade rejält i V75 och många av er kan ha gjort en bra slant på den här segern – precis som det ska vara!
 
Nu var det inte direkt motorväg till segern. Vi hamnade i kön, ja absolut sist efter en försiktig start. Favoriten och obesegrade Fabian BR ledde och jag och Quiz Töll fanns där bak i fältet. Vi var absolut sist men vi fick en bra bortre långsida och 300 kvar kände jag att vi var med i slutstriden.
 
Quiz Töll tog meter och meter på motståndarna upploppet ner och det kändes riktigt skönt, ja hundra kvar var jag säker på att hon skulle fixa det. Segermarginalen skrevs till en halv längd, det på tiden 1.13,6/2140a, alltså en rejäl rekordsänkning.
 
Intressant är också att Barkevious Mingo vann loppet före, det i Bronsdivisionen på 1.13,9/2140a – det från ledningen. Quiz Töll var alltså snabbare vid Klass II-segern, det från köposition.
 
Jag fick senare höra att de så kallade travexperterna öste beröm över Barkevious Mingo, att han svarade för en grym insats i ledningen på en självspringande bana – men så många superlativer hade de inte om Quiz Töll trots att hon vann på en snabbare tid och det efter att ha gjort grovjobbet ute i spåren sista 700.

Kanske hade de så kallade experterna lirat på fel vinnare i Quiz Tölls lopp och åkt ut på V75 menade en del. Vad vet jag, men oavsett detta kan vi glädjas över den här framgången.
 
Jag förstår att många av er jublade direkt efter målgång, men att ni också blev oerhört nervösa när det snackades om en eventuell träning i en trång situation – sedan kom alltså det förlösande resultatet; vinnare nummer 8 Quiz Töll!
 
Ja, jag åkte på 1500 kronor för snäv körning mot 12 Titlemania på bortre sista långsidan men de som dömde tyckte att det räckte med böter och jag håller fullständigt med om det men jag var inte ensam skyldig ...
 
Vi ligger nu på sjätte plats i Rikstravet på 64 poäng och 175000 kronor. Steget upp till den absoluta toppen är inte ointagligt och jag vill i detta sammanhang lyfta fram Untoucahble In, vår andra häst i Team Rögle. Han ska ut i ett P21-lopp på Åby nu på torsdag. Det är inte mycket pengar som står på spel men jag hoppas på seger och att sedan Untouchable In kommer mer och mer. Ja, han kan faktiskt vara nyckeln i vår jakt på slutsegern i Rikstravet.
 
Jag vill också ta tillfället i akt och peka på att ni ska våga ta ut svängarna i V75-spelet. Quiz Töll var rankad sjua i Guiden, tia i Ronden, åtta i Expressen och elva i Aftonbladet elva – och de åkte ut på henne i sina system ...
 
Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-04-28

Veckorapport Team Rögle v17

Hej Team Rögle.
 
Quiz Töll kändes jättefin i ett jobb i tisdags och hade det inte varit för spår åtta bakom bilen i V75-starten på Åby hade jag trott på bra chans trots tufft motstånd.

I min regi har Quiz Töll haft spår 12-11-8 bakom bilen och knepiga spår 5 i voltstart. Ja, jag säger nästan som Peter Strömberg sa om Xanthis Amazing och spårlottningen i senaste Travronden; det verkar vara större chans att vinna en miljon på lotto än att vi får framspår i V75 ...
 
Nåja, vi har ju framspår men spår nio eller tio hade passat betydligt bättre i detta häftiga startfält.
 
Nu krävdes det minst 1678 poäng för att komma med i Quiz Tölls V75-lopp. 28 hästar var anmälda, tolv kom med och Guiden väljer att spika en, nämligen den norske i fem starter obesegrade 4-åringen Fabian BR. Den hingsten har slagit Ferrari BR, låt vara att den sistnämnde då gjorde årsdebut och stod med 20 meters tillägg. 
 
Denne Ferrari BR har vunnit V75 på Momarken och V86 på Åby i överlägsen stil efter den andraplatsen, så ni förstår att Fabian BR därmed är en riktigt bra häst. Och, det finns flera klassklättrare i startfältet.
 
Guiden har rankat Quiz Töll sjua, Ronden tia, Expressen åtta och Aftonbladet elva. Vi slår alltså ur underläge – och det på grund av spår åtta bakom bilen, det sämsta av alla spår. Taktiken är nu att snabbt söka sig ner mot sargen och sedan får vi hoppas på en icke alltför dålig position utan en hygglig rygg samt att tempot blir högt.
 
Många önskemål men det kan gå vägen och då kan Quiz Töll ta en bra placering. Att vinna blir nog svårt, fast jag har ju skrällt i ett par V86-lopp på slutet så osvuret är bäst ...
 
Untouchable In var lite röd i halsen efter starten på Jägersro, inte så att han behövde medicineras och efter någon dag var han klart bättre i halsen. Om han är helt okey på torsdag kan det bli aktuellt med att anmäla till ett lopp på Åby torsdag 4 maj. Den 28 april är det anmälningsdags, alltså på fredag. 
 
Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-04-20

Veckorapport Team Rögle v16

Hej Team Rögle
 
Untouchable In var näst sist i mål av de felfria på 1.16,1 över 2640, långt efter vinnande Aslan DK på 1.15 blankt – ja, han såg fin ut i travet men springa fort ville inte Untouchable In denna tisdagskväll på Jägersro.
Han hade lätta aluminiumskor, har känts fin i jobb och jag andades försiktig optimism, men i loppet fanns det inget tryck i honom. Han sprang mest med där bak i fältet och såg väl allmänt fin ut men helt utan sting. Sjuk? Vem vet, men vi kommer givetvis gå igenom Untouchable In och se om det var något som låg bakom den klena insatsen.
 
Det försvann en etta, så nu har han bara 135 startpoäng. Om vi inte finner några fel är det bara att fortsätta att träna och försöka hitta den nyckel som gör att han börjar prestera.
 
Quiz Töll jobbar på för fullt och hon tränar helt okey. Målet är V75-start på Åby den 29 april, det i Klass II-loppet med 100.000 kronor till vinnaren. Distansen är 2140 och det är autostart, vilket jag tycker är klart positivt.
 
Startanmälan är på söndag den 23 april och ni kan gå in på travsport.se under eftermiddagen och via tävlingskalendern under rubriken Komp.lista se om hon kom med och vilka hon ska möta.

Spårlottningen görs senare under dagen och någon gång vid 19-tiden kan ni se vilket spår Quiz Töll fick. Eventuellt kan det bli något senare då det också är final i Olympiatravet och i slutfasen av anmälning till det loppet kan det hända en del – och det påverkar givetvis när V75-startlistan offentliggörs.
 
Vi i Team Rögle ligger på tionde plats i Rikstravet och det är en bra bit upp till ledande Team Frölunda. Hopplöst? Absolut inte. Vi har ju Quiz Töll och hon har kapacitet att prestera bra i V75. Förutom starten på Åby har vi två månader på oss att jaga segrar och fina pengar, så det är långt ifrån kört för oss att ta oss till toppskiktet. 
 
Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-04-12

Veckorapport Team Rögle v15

Quiz Töll var nu en av sju hästar som galopperade bort sig i Klass II-loppet på Jägersro i lördags.
Jag var klart negativ när jag fick se lottningen; spår fem i volten är en klar nackdel för Quiz Töll – och dessvärre besannades mina onda aningar.
Hon var spänd, tog några travsteg men galopperade direkt när hon fick springspårshästarna utvändigt om sig. Hon hoppade också 900 kvar, vilket inte alls var bra.
Quiz Töll undersöktes därför direkt på måndagen men det var helt okey med henne, så jag ska nu försöka klura ut en bättre balans till nästa start. I klartext;  det lär bli det en annan skoning.

Nästa start? Ja, jag vill undvika voltstartslopp så därför är siktet inställt på V75 på Åby 29 april. Det är givetvis ett Klass II-lopp med 100.000 kronor till vinnaren. Distansen är 2140 meter autostart. Startanmälan är senast söndag 23 april. Eftersom hon har 1850 poäng utgår jag kallt med att hon kommer med, även om det lär bli många anmälda hästar.
Samma tävlingsdag avgörs Olympiatravets final och några till häftiga lopp, så då brukar de också ”spilla över” när det gäller anmälningar till andra V75-lopp. Fast det är ju alltid tufft motstånd i V75.
Quiz Töll kändes fin inför starten på Jägersro, så allt känns nu okey efter det att vi gick igenom henne i måndags.  

Allt är också bra med Untouchable In och därför blir det start nästa vecka, det på Jägersro den 18 april och då i ett lopp över 2640 meter med 20.000 kronor i förstapris.
Han fick spår nio bakom bilen, vilket jag är tillfreds med. Det är debut över lång distans, men det ska nog inte vara några problem. Han har också varit fin i träning och bör nog kunna vara med där framme i ett på papperet öppet lopp.
Vi ligger nu på nionde plats i Rikstravet och det krävs därför att det blir några hyggliga framgångar i april, allt för att vi ska avancera i tabellen. Under maj och juni måste det lossna rejält om det ska kunna bli en topplacering. Ja, det gäller att Quiz Töll och Untouchable In får vara friska, att vi har tur i spårlottningen och att jag är lyckosam som kusk.


Mvh
Thomas Uhrberg

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo