Rögle 2017-04-03

Veckorapport Team Rögle v13

Nu hade vi ingen större tur i spårlottningen, ja spår fyra eller fem i voltstart är nog det sämsta vi kunde få.  Jag är nu inte den som går och hänger läpp för det; vi får helt enkelt göra det bästa av situationen och kapacitetsmässigt är jag inte ett dugg orolig.
 
Quiz Töll har en ”motor” utöver det vanliga. Om hon sköter sig som i sina starter tidigare i år för oss kan det bli en framskjuten placering – och jag vill inget hellre än att se er alla ägare på Solvalla i finalerna under Elitlopps-helgen.
Om det blir så får vi se på lördag, men jag andas optimism trots spåret. 
 
Motståndet har jag ännu inte hunnit läsa in mig helt på, men jag har kört och vunnit med Lutfi Kolgjinis Friend of Nature. Joakim Lövgrens Winner´s Wine vann V75-lopp senast på ett bra sätt mot tufft motstånd, Cane Lane har springspår och det är en tuff 4-åring och Fidagu UR kommer med tre raka segrar precis som Seethester med Johnny Takter – ja, det ekipaget kan vara den tuffaste motståndaren men de har spår 12. Fast å andra sidan, de vann senast från tillägg från ett besvärligt läge, det på 1.14,7/2160.
 
I det här loppet har jag också med Atomic Rain, en 5-årig valack i fin form. Han fick spår åtta, så någon större tur har vi i stallet inte haft i spårlottningen. André Eklundh kör och hästen är i riktigt bra slag. Han var tvåa senast, slagen med längden av en nos på 1.13,7/2140 av Smevikens Crusier.
 
Untouchable In tränar på som vanligt och han ska gå ett jobb till på bana innan det är dags för start.
 
Vi ligger på nionde plats i Rikstravet, men den som är observant ser att Team Rögle bara gjort fyra starter. De som ligger före oss har gjort mellan sex och tolv starter, så vi gett dem ett visst handikapp. 


När Quiz Töll och Untouchable In startar mer frekvent, vilket jag tror att det kan bli den närmaste framtiden, kan vi snabbt äta upp försprånget. Vi har bara 32 poäng, medan Frölunda som leder har 91 och jag ser inte det som något ointagligt avstånd.
 
I övrigt gläds jag att Rögle fixade en plats i hockeyns finrum efter starka insatser i kvalet mot Karlskoga. Jag hälsar också Mora välkommen till SHL. 
 
Jag tycker också att det är roligt att vi får så mycket positiv respons när det gäller veckobrevet som vi har på min sajt när det gäller Rikstravet. Visst kan det bli ännu häftigare, men vi  kan väl vänta med att skruva upp tonläget tills det hettar till ordentligt i slutstriden i Rikstravet. Ja, vi kan ju gå segrande ur striden – om Quiz Töll och Untouchable In får vara friska och framgångsrika på travovalen.
 
Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-03-17

Veckorapport Team Rögle v11

Hej Team Rögle

Quiz Töll är nu fri från förkylningen – ja, hon har varit riktigt löpglad när vi varit ute på några joggingturer och i dag fredag är det dags för den första intervallträningen efter det att hon blev förkyld.
Jag hade så smått funderat på V75 på Mantorp 25 mars, men är nu mer inne på att starta henne i V75 på Jägersro den 8:e april. Det i Klass II-loppet med 100.000 kronor till vinnaren – och går det riktigt bra där lockar givetvis finalen på Solvalla den 27:e maj. Ja, det stämmer, det Elitlopps-lördagen med säkert över 20.000 åskådare på läktarplats om vädret är med arrangörerna.

Nåväl. Det är långt dit – och även till Jägersro den 8:e april ...

Givetvis har jag koll på tabelläget i Rikstravet. Vi ligger kvar på sjunde plats på 32 poäng och 75.000 kronor. Steget upp till den absoluta toppen är inte så stort. Stall Frölunda är i ledning på 91 poäng och 151.000 kronor och Stall Karlskrona är tvåa på 69 poäng och 202.700 kronor.

Stall Färjestad kan dock gå upp i topp i penningligan om Xanthis Amazing vinner eller blir tvåa i V75 på Momarken på lördag. I min V75-krönika har jag också tippat Xanthis Amazing som vinnare.

Tävlingssäsongen i Rikstravet avslutas 30 juni, så än återstår det en hel del starttillfällen för våra två hästar. Quiz Töll är den med högst prestanda och hon kan tjäna mycket fina pengar under våren och sommaren.

Untouchable In har nu tränat i två veckor efter veterinärbehandlingen och det ser helt okey ut. Jag har inte något speciellt lopp i sikte vad det gäller honom, utan målet är att han ska börja tävla igen när banorna blir fina.
Här i södra Sverige ser det riktigt bra ut väderleksmässigt och våren är definitivt i antågande, så vi kan räkna med riktigt hyggliga förutsättningar sett till underlaget när det gäller att träna och tävla.

Om jag skulle ändra mig när det gäller matchningen av Quiz Töll får ni veta det direkt. Sista anmälningsdag till V75 på Mantorp 25 mars är söndag 19 mars.

Den 1 april är vikt åt V75-finalerna på Solvalla, så den tävlingsdagen är inte aktuell för oss utan det blir i så fall Jägersro 8 april med anmälan söndag 2 april.


Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-03-13

Veckorapport Team Rögle v10

Hej Team Rögle
 
Jag är på skidsemester i alperna och hittills har det varit helt fantastiskt både i och utanför pisterna.
Naturligtvis får jag dagsaktuella rapporter om stallets hästar och på söndag är jag åter i farten, det på Halmstad i Grand Slam 75. Då kör jag sju hästar, varav fyra från mitt stall. På måndag blir det Mantorp och jag ska då köra fyra hästar åt Lutfi Kolgjini.

Men, det ni är mest intresserad av är nog dagsläget för Team Rögles Quiz Töll och Untouchable In.
 
Ja, det var synd att Quiz Töll åkte på en förkylning då jag är inne på att hon varit med i segerstriden på Kalmar med tanke på hur loppet utvecklades.

Hon är fortfarande snorig och har nu behandlats med sulfa. Vi använder det när hästarna har problem som hosta och slembildningar i halsen.

Quiz Töll är riktigt pigg i övrigt, så när förkylningen har gått över lär hon snart vara mogen för start. Förhoppningsvis kan det bli den 25:e mars då Mantorp kör V75. Det handlar om 2140 meter och autostart, öppet för hästar som har 50.001 till 200.000 kronor – alltså Klass II.

Untouchable In tränar igen och allt ser normalt ut. Han blev ju behandlad i ett bakknä och i hasorna, som bekant.
Vi får se när han är mogen för att gå ut i ett lopp, men det kan bli aktuellt i slutet av den här månaden.
 
Mvh
Thomas Uhrberg

Rögle 2017-03-03

Veckorapport Team Rögle v9

Ja, det kan bli en bra dag på Kalmar men samtidigt ska vi komma ihåg att i trav kan allt hända. Läget kan ställa till och hon möter riktigt bra motståndare.
Men det ser onekligen ljust ut efter de senaste starterna och jag tar mig friheten att visa er Travrondens motivering i sitt val av tipsetta och då ska ni veta att tidningen tagit hem V75-tipstävlingen de två senaste åren och också leder årets liga.
Se här:
”Kash Brodda och Rigel Face. Så har vinnarna stavats i Quiz Tölls två senast starter. Vad de båda kan har vi fått se vid ett par tillfällen och senast i lördags fick vi se prov på den sistnämndes kapacitet när denne dundrade hem ett Klass II-försök i imponerande stil. Just denne Rigel Face plockade Quiz Töll in flera längder på under slutrundan senast och det trots att hon få gå först i tredjespår. Klockan stannade på drygt 1.10,5 sista 800 och intrycket formligen skrek ”spelas nästa gång”. Nu är det nästa gång och ställer bara inte spåret till det för henne har hon chans att runda till seger.
Slut Travronden.
Guiden har i stort sett samma motivering, alltså att Quiz Töll mött två riktigt bra hästar och båda gångerna varit stark tvåa.
Fast, det finns flera heta motståndare. Ser vi till de tolv deltagarna i V75-tipsligan har de fyra olika tipsettor: Quiz Töll får 5 röster, Mack Dragan 3, Camp Nou 2 och Can Lane 2.
Jag är också inne på att segerstriden står mellan dessa fyra hästar och Sphinx d`Inverne.
Quiz Töll ska ut i V75-1 och det loppet startar 16.20. Vinnaren får 100.000 kronor, tvåan 50.000, trean 25.000, fyran 13.500, femman 8.500, sexan 5.500 och sjuan 3.500.
Resan är inga problem då Quiz Töll tävlat på Årjängs-travet, Åby och Axevalla. Hon är alltså van vid att åka en liten längre tripp. Dessutom lär hon känna sig ”hemma” på Kalmar då jag har sex hästar som ska starta i V75.
En framgång på lördag betyder en hel del för ställningen i Rikstravet. Samtidigt ska det påpekas att det här inte är Quiz Tölls viktigaste lopp i karriären men en seger på Kalmar ger en plats i finalen i Klass II på Solvalla den första april. Vinnaren där får 200.000 kronor.
Untouchable In då? Ja, han har nu vilat en vecka efter sitt veterinär-besök. I torsdags blev han skodd och han ska nu börja jogga så smått, allt för att få fart på musklerna. Och, när han känns okey i träningen kan vi börja titta på en eventuell start.
Han tappade inte så många poäng senast då det var en sjätteplats som rök, så med sina 585 poäng är han inte direkt svårmatchad.
Simon Zion vann finalen av Stjärnkusken och blev på kuppen delägare i Team Rögles två hästar.
Vinnaren fick 100.000 kronor att skänka till någon organisation och Simon Zion valde att ge de pengarna till Barncancerfonden. Utöver detta erhöll han också 100 andelar i Team Rögles två hästar, alltså Quiz Töll och Untouchable In. Simon har nu en spännande tid framför sig, inte minst tack vara Quiz Töll som ska ut i V75 på Kalmar. Men, han kommer inte att följa loppet, inte för att han inte vill utan för att han ska fiska i fjällen en vecka och där han befinner sig finns det ingen mobil täckning.


Mvh
Thomas UhrbergRögle 2017-02-17

Veckorapport Team Rögle v7

Veckorapport Team Rögle v7

Lutfi Kolgjini körde mycket offensivt med Rigel Face, var tidigt i ledningen trots spår 12 bakom bilen och ”Luddes” blivande stjärna öppnade första 500 på 1.11,6 och varvet på 1.15,4. Quiz Töll fick en lugn start, vi hamnade sist utvändigt, närmare bestämt i femte ut. Jag attackerade 900 kvar och Quiz Töll svarade för en fantastisk slutrunda. I teve-sändningen klockade de henne till 1.11 sista 700 och hon travade i mål på spänstiga ben och krafter kvar, knappt en längd efter vinnande Rigel Face och klart före trean. Ja, jag var helnöjd med andraplatsen och 15.000 kronor in.

 

Så här skrev Travronden om Quiz Töll:

”Det går tungt för Rögle BK i SHL, men desto bättre för Quiz Töll som försvarar stallets färger i Rikstravet. Thomas Uhrberg tog sats från femte ytter ut på slutvarvet och via under 1.12 sista rundan fullföljde hon strålande fram till andraplatsen bakom Rigel Face”.

Slut citatet – och härligt att läsa, tycker jag.

Quiz Töll var pigg och fin i torsdags, åt gott och ska nu få en lugn joggingtur på lördag.

Framtiden? Inget är bestämt men ett V75-lopp på Momarken lördag 18 mars ser intressant ut. Loppet är öppet för 3-åriga och äldre med 50.000 upp till 200.000 kronor, distansen 2140a och förstapriset är 135.688 kronor. Transportbidrag utgår.

Jag har tävlat en del på Momarken och är Quiz Töll som senast kan det bli en riktigt lyckad utflykt. Men, jag betonar – inget är bestämt, det är bara tankar som jag haft efter onsdagsloppet.

Om det är enbart dur med Quiz Töll är det något moll-stuk över Untouchable In. Han var fin i ett banjobb men fungerade inte i starten på Åby, utan galopperade strax efter start. Han har ork så det räcker och jag körde 1.15 med honom i ett varv, men han var inte helt rytmisk så det blir ett veterinärbesök till veckan. Det kan vara något med ett bak-knä.

Så när det gäller Untouchable In ligger vi lågt tills vidare. Kanske är det så att han fungerar bättre på banorna framöver mars/april.

Ser vi till Team Rögle som helhet är det Quiz Töll som är den som ska dra det tunga lasset och se till  att vi krigar i toppen i Rikstravet och om sedan Untouchable In bidrar med en och annan seger liksom ett hyggligt tillskott i pengakistan känns allt okey.

Mvh

Thomas UhrbergOm tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo