Skellefteå 2017-03-12

Kick Off!

Hej!

Riktigt skoj att så många kom och hälsade på oss och era hästar idag på travet.

Ni är självklart alltid välkomna ut på gården och hälsa på era hästar!

Dagens resultat var bra mycket sämre än väntat men med lite distans till det så känner jag mig ändå väldigt hoppfull inför framtiden.
Rectifier kändes som en dröm i värmningen men solen och värmen gjorde att banan blev väldigt moddig och lös. Han kunde överta ledningen efter 500m men strax därefter så kändes det som att han inte fick det rätta fästet. Mjölksyran slog till rejält varvet kvar och nu inväntar vi sommarbana och barfota balans för hans del.

Queen klev iväg fint från start men oturen skrattar oss i ansiktet vad gäller henne och hon trampade av sig halva skon i en trång situation i första sväng. Galoppen var oundviklig i det läget.
Queen kommer förhoppningsvis till start redan nästa söndag igen.

Mvh. Chrille

Skellefteå 2017-02-28

Bergsåker V86 imorgon och Umeå på fredag!

Hej.

Imorgon är det dags för Queen att tävla igen. Hon startar med autostart denna gången vilket hon är väldigt gynnad av. Hon fick spår 1 bakom och därifrån borde hon få en fin resa.
Senaste snabbjobbet på banan förra veckan var till belåtenhet och jag tror på en fin insats av henne.
Känslan är att vi har hittat orsaken till vad som stört hästarna den senaste tiden och imorgon får vi ett definitivt besked på om vi har rätt!
Normalt tycker jag att hon skall sluta långt fram men vill ändå se en riktigt bra insats i lopp först innan vi sticker ut hakan alltför mycket!

På fredag är det dags för Rectifier att starta i Umeå.
Han har efter senaste loppet gått ett provlopp på bra sätt och fick ett banjobb i fredags som var mkt bra. Han joggade då 21/2100m och ville gärna kuta lite snabbare.
Han har fått spår 2 bakom bilen och samma gäller för honom att jag vill se en riktigt bra insats innan vi tror för mycket!

Håll tummarna!
Chrille

Skellefteå 2017-02-11

Till start!

Hej.
Imorgon är det dags för Queen att starta!
Jag har försökt att leta autostart lopp åt henne då hon är lite knepig i voltstart. Men tyvärr så fanns det inga vettiga propositioner den närmaste tiden så därför gör vi ett försök med voltstart nu.
Hon är världens goaste och snällaste häst men har lite lätt att stressa upp sig precis i startögonblicket.
Normalt så borde springspåret passa perfekt då vi kan bestämma lite mer själva när vi skall vända upp.
Hon känns mycket fin hemma i jobben och lyckas vi komma iväg ordentligt så tror jag vi är med därframme till slut!

Rectifier kommer till start på måndag i Östersund. Blir en lite längre resa för hans del men han är klok och förnuftig så tror inte det skall påverka honom negativt.
Han dansar fram i jobben och jag tycker uppgiften för honom ser väldigt intressant ut på förhand. Tror också att han är gynnad av att slippa isbrodden då det är grusbana i Östersund.
Har valt att inte köra honom själv denna gången och han får Ove A Lindqvist i vagnen. Är rädd att jag inte kommer vara i bästa form efter alla timmar bakom ratten på måndag och vill ha fullt fokus på alla förberedelser med de 2 hästar jag har till start på lunchen, därav kusk bytet denna gången.


Bilden visar Rectifier i sista jobbet inför måndag.

Jag tror att Rectifier har den bästa vinstchansen på förhand men siktar givetvis på 2 segrar!

Håll tummarna!
// Chrille

Skellefteå 2017-02-02

Mot nya starter!

Hej.

Rectifier blev äntligen friskförklarad i måndags och han gick sitt första snabbjobb igår. Han visade allt väl där och planen är nu att starta i Östersund den 13/2. Loppet är stängt på 75000 och han står med 20m tillägg där.

Queen fick vi tyvärr stryka senast då även hon stod med halsinfektion. Hon har fått klart sin medicin och vi kommer kolla henne igen på måndag nästa vecka.
Om hon blir friskförklarad då så kommer hon att anmälas till Umeå den 12/2.
Hon har visat sig ha lite problem med voltstart och har försökt leta autostart lopp åt henne. Men då det inte finns något lopp med auto för henne i februari så tycker jag att vi gör ett försök med voltstart.

Vi hörs!

//Christian

Skellefteå 2017-01-15

Nu kan det bara gå bättre...

Hej.

Blev ingen rolig hemresa idag från Umåker.

Queen kändes fin men fick tyvärr aldrig ens chansen att delta idag. 30 sekunder innan start när vi skulle vända upp bakom bilen så blev hon lite stressad och ville inte vända. Hon reste och var på väg omkull men klarade det tack vare hjälp från stallbacken.
Eftersom vi aldrig skulle hinna ikapp bilen så ropa jag ett flertal gånger till startpersonalen att dem skulle blåsa omstart. Och detta direkt när Queen började strula.
Men trots att bilen inte ens var i rullning så valde dem att starta bilen och släppa iväg loppet.
Känns grymt att vi inte ens fick chansen att vara med men det kommer fler lopp och då är förhoppningsvis både startpersonalen och Queen med på noterna!
Ursäkten från måldomaren värmer åtminstone lite iaf...

Rectifier var helt underbar i uppvärmningen. Han gick i dödens första varvet men redan varvet kvar så var det slut i tanken.
Blir att kolla upp honom i veckan och se vad som stör honom.

En usel start för oss i Rikstravet men nu är det så här, - Det kan bara bli bättre!

//Christian

Om tävlingen

I Rikstravet Team SHL tävlar 14 olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 3 juli 2017, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

 

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 08-620 07 00 (kundservice)
E-post: kundservice@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet Team SHL
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm
ATG Logo Agria Djurförsäkringar Logo Svensk Travsport Logo